Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε η Πέμπλς, το γηραιότερο σκυλί στον κόσμο που τρεφόταν με φαγητό για γάτες

Πέθανε η Πέμπλς, το γηραιότερο σκυλί  στον κόσμο που τρεφόταν με φαγητό για γάτες

Η Πέμπλς, το γηραιότερο σκυλί στον κόσμο, πέθανε στις αρχές της εβδομάδας σε ηλικία 22 ετών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με το site του Ρεκόρ Γκίνες. Η Πεμπλς, μια σκυλίτσα λάτρης της μουσικής κάντρι, «έφυγε» πέντε μόλις μήνες πριν να γιορτάσει τα 23α γενέθλιά της.

Το σκυλί, ράτσας Φοξ Τεριέ, τρεφόταν από το 2012 με φαγητό για… γάτες, γεγονός το οποίο μπορεί να συνέβαλε στην μακροβιότητά του και στην κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες.

«Η Πέμπλς, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, δυστυχώς πέθανε, από φυσικά αίτια και ήρεμα στο σπίτι της, έχοντας γύρω της την οικογένειά της», γράφουν οι άνθρωποι που την είχαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Αυτή είχε γεννηθεί στις 28 Μαρτίου του 2000 στο Λονγκ Άιλαντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας.

Η μικρόσωμη και βάρους μόλις δύο κιλών σκυλίτσα έφερε στον κόσμο 32 κουτάβια στη διάρκεια του μακροχρόνιου βίου της.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη REMEMBERING PEBBLES (@pebbles_since_2000)

Η Πεμπλς ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο τον Μάιο του 2022 κατά τη διάρκεια επίσκεψης ειδικών του Βιβλίου Γκίνες, τον θεσμό που καταγράφει τα ρεκόρ σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με την Τζούλι Γκρέγκορι, που την είχε, το μυστικό της μακροβιότητας και της υγείας της Πεμπλς κρύβεται στην φροντίδα της υγιεινής της, την οποία τηρούσε «με την μεγαλύτερη προσήλωση».

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις