Τετάρτη, 17 Απρ.
21oC Αθήνα

Σταρ Τρεκ: Ο κυβερνήτης Κερκ, Ουίλιαμ Σάτνερ θα ταξιδέψει στο διάστημα

Σταρ Τρεκ: Ο κυβερνήτης Κερκ, Ουίλιαμ Σάτνερ θα ταξιδέψει στο διάστημα
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο διάσημος κυβερνήτης Κερκ του Σταρ Τρεκ, ετοιμάζει βαλίτσες για το διάστημα. «Θα συμμετάσχει στην επόμενη αποστολή της Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου», επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο Σταρ Τρεκ, είπε: «Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι».

«Τι θαύμα», συμπλήρωσε ο Καναδός ηθοποιός, ο οποίος θα γίνει, σε ηλικία 90 ετών, ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Η Blue Origin ανέφερε, επίσης, ότι μία εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, η Όντρεϊ Πάουερς, θα συμμετάσχει στην αποστολή.

Σταρ Τρεκ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση!

Τον Σάτνερ και την Πάουερς θα συνοδεύσουν, στον πύραυλο New Shepard, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της Nasa και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ευκρίνειας με τη βοήθεια δορυφόρων και ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες μετά την αποστολή της Blue Origin, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος.

Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να γίνει από το δυτικό Τέξας, στις 13:30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας) της 12ης Οκτωβρίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις