Media

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι έκανε ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Eurovision επέστρεψε, με τη Μαρίνα Σάττι να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της και την ΕΡΤ να κάνει ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση.

Ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε το «ΖARI» και η χθεσινή εντυπωσιακή παρουσία της Μαρίνας Σάττι, ξεπερνώντας την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας το 57%!

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Nielsen, ο χθεσινός Β’ Ημιτελικός της Eurovision μεσοσταθμικά έφτασε στο 38,2%, ενώ στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση σκαρφάλωσε ακόμα περισσότερο σημειώνοντας 44,4%, κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανέναν Ημιτελικό τουλάχιστον, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αποτέλεσμα ήταν η ΕΡΤ1 να βρεθεί στην πρώτη θέση τηλεθέασης σε σχέση με όλα ιδιωτικά κανάλια, με ποσοστό ημέρας στο δυναμικό κοινό 16,9%.

Η αγωνία και η προσμονή του κοινού να βρεθεί η ελληνική συμμετοχή στον Τελικό της 68ης Eurovision αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση για την πρόκριση της χώρας μας, με την τηλεθέαση της ΕΡΤ1, στο συγκεκριμένο τέταρτο, να φτάνει στο 51% στο σύνολο και στο 57% στο δυναμικό κοινό.

Κατά μέσο όρο τον Β΄ Ημιτελικό παρακολούθησαν 1.620.779 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (για ένα λεπτό) ανήλθε σε 3.099.921.

Σημειωτέον ότι ρεκόρ τηλεθέασης έκανε και το ERTFLIX που δέχθηκε περισσότερες από 184.000 επισκέψεις από θεατές που παρακολούθησαν τον Ημιτελικό μέσω υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων.

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι πρώτη σε τηλεθέαση ήρθε η Θεσσαλονίκη με ποσοστό που έφτασε το 45% (44,7%). Ακολούθησε η Αττική 42,6% και η υπόλοιπη Ελλάδα με 33,7%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα
«Λύγισε» ο Φώτης Σεργουλόπουλος για τη νονά του: «Ήταν από τα πιο αγαπημένα άτομα στον κόσμο»
«Με τον θάνατο νιώθω ότι τους αγαπημένους ανθρώπους κάπως τους ''κουβαλάμε'' και αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό», είπε από τη δική της πλευρά η Μυρτώ Αλικάκη, καλεσμένη της εκπομπής της ΕΡΤ
Φώτης Σεργουλόπουλος
Η Φαίη Σκορδά ξέσπασε για τον αποκλεισμό αριστούχου μαθητή με αυτισμό από τη σημαία: «Αυτό είναι χυδαίο»
«Μου έκανε εντύπωση ότι ένα παιδί που είναι στο φάσμα του αυτισμού και προφανώς χρειάζεται παράλληλη στήριξη και βοήθεια, κατάφερε να φτάσει σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης», είπε ακόμα
Φαίη Σκορδά
8