Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η Φουρέιρα πάει στη Eurovision;

Η Φουρέιρα πάει στη Eurovision;

Με την έγκριση της ΝΕΡΙΤ ως επίσημο μέλος της EBU άνοιξε και ο δρόμος για τη EUROVISION, κάτι που ήθελαν πολύ στην κρατική τηλεόραση, καθώς τις μέρες μετάδοσης του φεστιβάλ τραγουδιού σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις.

Βέβαια, όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα στο Newsit, η έγκριση είχε αποφασιστεί πριν από καιρό και όλοι γνώριζαν το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, αφού η ΝΕΡΙΤ πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξή της. Για αυτό το λόγο και στελέχη της ΝΕΡΙΤ είχαν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τη συμμετοχή της χώρας μας στο φεστιβάλ τραγουδιού.

Μία από αυτές είναι το ποιος ή ποιοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο φετινό 60ο διαγωνισμό. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν υπήρξαν δημοσιεύματα που θέλουν την Ελένη Φουρέιρα να εκπροσωπεί τη χώρα μας, με τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ να της δίνουν απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα όμως, με έγκυρες πληροφορίες μου αυτή η φήμη δεν ισχύει, αφού επιθυμία των στελεχών της κρατικής τηλεόρασης είναι να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μεταξύ καλλιτεχνών για το ποιος θα πάει στη Βιέννη. Άλλωστε ο προκριματικός για τη Eurovision είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις και σε μία περίοδο που η ΝΕΡΙΤ δεν είναι στις… προτεραιότητες των τηλεθεατών, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά και ό,τι αφορά τη Eurovision έχει αποδεχτεί πως κάνουν τους τηλεθεατές να συντονίζονται στη συχνότητά της.

Έτσι, μιλώντας και με στελέχη της ΝΕΡΙΤ, μου επιβεβαίωσαν ότι δεν έχει γίνει καμία συνάντηση για απευθείας ανάθεση στην Ελένη Φουρέιρα, αλλά και ούτε σε άλλον τραγουδιστή, τονίζοντάς μου ότι επιθυμία τους είναι να γίνει προκριματικός διαγωνισμός τον Φεβρουάριο από τον οποίο θα αναδειχτεί ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Αυτές τις μέρες μάλιστα συνεχίζουν τις επαφές με δισκογραφικές εταιρείες που έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση της ΝΕΡΙΤ για να προτείνουν καλλιτέχνες και όλα θα αποφασιστούν στις αρχές Ιανουαρίου, αφού κυρίως, ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό. Εκτός αυτού όμως, οι δισκογραφικές εταιρείες που έχουν ανταποκριθεί θετικά θέλουν να γνωρίζουν και το… οικονομικό μέρος της συμμετοχής του καλλιτέχνη, τουτέστιν πόσο θα τους κοστίσει ο… δρόμος για τη Βιέννη!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε