Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ακόμα μία διεθνής διάκριση για το Γιώργο Αυγερόπουλο

Ακόμα μία διεθνής διάκριση για το Γιώργο Αυγερόπουλο

Ο «Εξάντας» είναι ο μεγάλος νικητής στο Τορίνο

 Από την 1η έως τις 6 Ιουνίου διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας το 13o φεστιβάλ Κινηματογράφου για το Περιβάλλον «CinemAmbiente», το οποίο παρακολούθησαν περίπου 20.000 θεατές.

Ο μεγάλος νικητής είναι ο Γιώργος Αυγερόπουλος που με την εκπομπή του «Πωλείται Ζωή» απέσπασε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ, ως το «Καλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ» (Best International Documentary) στην ομώνυμη κατηγορία, ανάμεσα σε 12 φιναλίστ από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία τη Γερμανία τη Δανία, την Αυστρία και την Αίγυπτο.

Το «Πωλείται Ζωή» εξετάζει τη μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στη Χιλή, όπου οι υδάτινοι πόροι δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και μία εταιρεία μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου ποταμού. Έτσι, το νερό από δημόσιο αγαθό ζωής έχει μετατραπεί σε ιδιοκτησία των λίγων.

Η κριτική επιτροπή ανέφερε ότι το «Πωλείται Ζωή» στέλνει σήμα κινδύνου για την άκρατη εμπορευματοποίηση των φυσικών πόρων ενώ ο Γιώργος Αυγερόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, επεσήμανε ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα και όχι άλλο ένα εμπόρευμα της αγοράς.

Να σημειώσουμε ότι το βραβείο που κατέκτησε το «Πωλείται Ζωή» είναι το 25ο κατά σειρά που λαμβάνει ο «Εξάντας» σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και το 2ο βραβείο για το ντοκιμαντέρ, μετά από αυτό που απέσπασε στο «Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ στη Λατινική Αμερική» τον προηγούμενο μήνα στην Πόλη του Μεξικό.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε