Σάββατο, 13 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιάννη Σμαραγδή για τον Στάθη Ψάλτη

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιάννη Σμαραγδή για τον Στάθη Ψάλτη

“Δύο μέρες πριν φύγει, πήγα και τον ξαναείδα… Έτσι έφυγε…”, αποκαλύπτει ο Γιάννης Σμαραγδής.

Με αφορμή την αποψινή προβολή της ταινίας Καζαντζάκης, ο Γιάννης Σμαραγδής μίλησε στο Πρωινό την Παρασκευή. Ο Στάθης Ψάλτης είχε κάνει την τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο, μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία.

Ο Γιάννης Σμαραγδής ξεδίπλωσε το συγκινητικό παρασκήνιο: «Όταν φώναξα τον Στάθη Ψάλτη να έρθει να κάνει τον ρόλο του ιερωμένου στον Καζαντζάκη που ήταν ένας ρόλος πολύ μακριά από ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε, ήταν ήδη άρρωστος και το ήξερε, εγώ δεν το ήξερα. Του είπα ότι είναι ένας συμβολικός ρόλος, αλλά θα ήθελα να βάλεις την ψυχή σου. Και μου είπε με μεγάλη φυσικότητα «Μα, γι’ αυτό ήρθα Γιάννη».

Ήρθε και έβαλε την ψυχή του, η ταινία είναι στοιχειωμένη από την ψυχή του Στάθη. Εγώ έμαθα πολύ μετά τα γυρίσματα ότι ήταν άρρωστος. Γι’ αυτό έτρεξα στο νοσοκομείο και τη σκηνή του την έκανα σε DVD για να την δει. Δύο μέρες πριν φύγει, πήγα και τον ξαναείδα και τον ρώτησα: «Το είδες»; Κάνει μια παύση και μου λέει: «Αν το είδα! Αν το είδα Γιάννη»!

Αρχίζει να κλαίει και μου λέει κάποια στιγμή «Πώς με έκανες τόσο ψηλό»; Και του είπα «Μα, η ψυχή σου είναι ψηλή Στάθη»… Έτσι έφυγε».

Media Τελευταίες ειδήσεις