Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη και Μιχάλης Γιαννάκος «σφάχτηκαν» on air: «Να μιλήσω;»

Ματίνα Παγώνη και Μιχάλης Γιαννάκος «σφάχτηκαν» on air: «Να μιλήσω;»

Έντονη αντιπαράθεση είχαν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε πρωινή εκπομπή του OPEN, με αφορμή τις καταγγελίες γιατρών ότι στο νοσοκομείο της Νίκαιας κινδυνεύει η ζωή ασθενών λόγω της προβληματικής παροχής οξυγόνου.

Οι τόνοι ανάμεσα στην Ματίνα Παγώνη και τον Μιχάλη Γιαννάκο ανέβηκαν όταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επιχείρησε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι θα μιλήσει ως γιατρός. Και στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαντώντας πως «την επιστολή με τα όσα συμβαίνουν γιατροί την υπογράφουν, όχι εγώ».

«Να μιλήσω κ. Γιαννάκο;» είπε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι «σωστά ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στη Νίκαια έθεσε το θέμα γιατί υπήρχαν προβλήματα με τις μπλούζες, τα χειρουργεία και όλες τις καταγραφές που έγιναν. Αυτό είναι θέμα διοίκησης, η οποία όφειλε να έχει λύσει το πρόβλημά της και όχι να δημιουργεί προβλήματα στα χειρουργεία, τους γιατρούς και στους ανθρώπους για τους οποίους έπρεπε να προχωρήσουν τα χειρουργεία». Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε επίσης ότι «όσον αφορά στα οξυγόνα υπήρχαν δύο νοσοκομεία που είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμενε ότι «οι γιατροί το είπαν, όχι εγώ» και η κ.Παγώνη απάντησε ότι «καλώς το έθεσαν οι γιατροί», αλλά όπως υποστήριξε «σε κλινικές της Αττικής δεν γνωρίζει ότι κάποιοι παίρνουν λιγότερο οξυγόνο».

Κατά την τοποθέτησή του, ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνιζε ότι «επιτρέψτε μας να μιλάμε και εμείς με συναδέλφους και να έχουμε εικόνα για όλη την Ελλάδα για το τι συμβαίνει σε κάθε νοσοκομείο. Μην ωραιοποιείτε την κατάσταση στο ΕΣΥ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε επίσης ότι «όλα τα Περιφερειακά νοσοκομεία όταν ήμασταν στην κορύφωση του Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με το οξυγόνο. Στη Νίκαια οι γιατροί λένε ότι ασθενείς κινδύνευσαν επειδή υποαερίζονται».

Σε ερώτηση για το εάν πέθαναν ασθενείς εξαιτίας αυτού, η κ. Παγώνη απάντησε ότι «δεν γνωρίζω για τη Νίκαια να πέθαναν ασθενείς», ενώ ο κ. Γιαννακός είπε ότι «εγώ δεν είπα πέθαναν, είπα κινδύνευσαν, ό,τι λένε οι γιατροί. Πεντακόσια άτομα στη Νίκαια που δεν έχει ούτε μία ΜΕΘ, έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Δεν είπα ότι πέθαναν από οξυγόνο».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι στην επιστολή που υπήρχε οι γιατροί δεν ανέφεραν για θανάτους και ο κ. Γιαννακός επέμεινε ότι δεν μίλησε για θανάτους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Media Τελευταίες ειδήσεις