Παρασκευή, 31 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μπέττυ Μαγγίρα: Να το σταματήσουμε αυτό και να ντύνονται τα παιδιά με φόρμες ολόσωμες;

Μπέττυ Μαγγίρα: Να το σταματήσουμε αυτό και να ντύνονται τα παιδιά με φόρμες ολόσωμες;
Φωτογραφία NDP

“Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα; Πού ψωνίζετε; Παντού υπάρχουν όλα τα χρώματα και στα αγορίστικα και στα κοριτσίστικα’ σημείωσε η Μπέττυ Μαγγίρα.

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε σε βίντεο που δημοσίευσε για το διαχωρισμό που υπάρχει σε καταστήματα στα βρεφικά ρούχα για αγόρια και κορίτσια. Η Μπέττυ Μαγγίρα ανέπτυξε το σκεπτικό της για το θέμα μέσα από την εκπομπή της στον ΑΝΤ1.

«Από πού να το πιάσουμε; Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα; Πού ψωνίζετε; Παντού υπάρχουν όλα τα χρώματα και στα αγορίστικα και στα κοριτσίστικα.

Και κοριτσίστικο έχω δει με δεινοσαυράκι και ανανά. Εγώ αλλού μεγάλωσα τα παιδιά μου; Να το σταματήσουμε αυτό και να ντύνονται με φόρμες ολόσωμες; Με μία στολή;» ανέφερε αρχικά η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Δεν έχει αποδείξει η ιστορία ότι επώνυμοι άνθρωποι, που τα παιδιά τους ένιωθαν εγκλωβισμένα, τους άφησαν να ντύνονται όπως θέλουν;

Κι εσύ αν δεν θέλεις να το διαχωρίσεις και να μην του δώσεις αυτό του φύλου, ντύσ’ το με τουτου. Δεν νομίζω ότι το ροζ ή η τουτου θα κάνει το παιδί μου να μην μπορεί να πει stop. Αυτό εξαρτάται από εμένα σαν γονιό. Κι αυτό που είπε ότι πλένει τα πιάτα, εννοείται ότι μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνει και εννοείται ότι θα βιδώσω και μία ντουλάπα. Στη δική μας γενιά είναι δεδομένη.

Δεν μεγαλώνει πια η γυναίκα με το μην μιλάς και κάτσε να φας ένα χαστούκι από τον άντρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός της δική μου γενιάς, που λέει στο παιδί του μεγαλώνοντας να βρεις έναν άντρα να παντρευτείς. Έχω δει και μητέρα που άφηνε το αγοράκι της να παίζει με κούκλες.

Άλλα παιδιά γιατί αλλάζουν τότε; Ενώ μπορεί να γεννήθηκε κορίτσι να το ντύνει η μαμά του κορίτσι και 8 χρονών να λέει εγώ θέλω να ντύνομαι σαν αγόρι;

Πιστεύεις ότι το καθορίζω εγώ αν το ντύνω με ροζ και τουτου, αν θέλει να αλλάξει και να νιώθει μέσα αγόρι; Αλλιώς θα τα κάνουμε όλα ουδέτερα και τα ρούχα θα είναι ουδέτερα. Εγώ βλέπω, πια, ότι όλα τα παιδικά δωμάτια είναι ουδέτερα. Δεν έχουν γαλάζιο και ροζ» είπε η Μπέττυ Μαγγίρα στην τοποθέτησή της.

Media Τελευταίες ειδήσεις