Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο αγώνας των Αφγανών και το… μπαλάκι της Δημόσιας Τηλεόρασης

Ο αγώνας των Αφγανών και το… μπαλάκι της Δημόσιας Τηλεόρασης

Ξεκίνησε να διδάξει Αρχαίο Ελληνικό θέατρο και διαπίστωσε τις άσχημες και σκληρές συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολλές Αφγανές. Η σκηνοθέτις και ηθοποιός Αννέτα Παπαθανασίου πριν από έναν περίπου χρόνο βρέθηκε στο Αφγανιστάν για να κάνει σεμινάρια γύρω από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στην Καμπούλ, αλλά όπως λέει η ίδια

«Εκεί όμως, ανακάλυψα το δράμα των Αφγανών καλλιτεχνών, κυρίως των γυναικών ηθοποιών. Η υποκριτική τέχνη θεωρείται αναξιοπρεπής και ανήθικη, κυρίως για τις γυναίκες που αντιμετωπίζονται σαν πόρνες. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω την ταινία “Παίζοντας με τη Φωτιά” για να αφηγηθώ τις συγκλονιστικές ιστορίες των Αφγανών γυναικών που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.

Με ελάχιστους πόρους και πολύ προσωπική εργασία καταφέραμε με τους συνεργάτες μου να ολοκληρώσουμε το πιο δύσκολο κομμάτι, το γύρισμα στο Αφγανιστάν».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ μάλιστα είχε λάβει την απόφαση σε συνεδρίασή του να είναι συμπαραγωγός της ταινίας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η σκηνοθέτις

«Δυστυχώς, ο βασικός μας συμπαραγωγός, η ΕΡΤ, έκλεισε -όπως ξέρετε- εν μία νυκτί και πλέον δεν έχουμε τα χρήματα για την ολοκλήρωση της ταινίας (μετάφραση, μοντάζ, υποτιτλισμό, κλπ)».

Στο σημείο δε αυτό αξίζει να αναφέρω ότι η σημερινή διοίκηση της επονομαζόμενης πλέον «Δημόσια Τηλεόραση», πετούν το μπαλάκι πολύ… έξυπνα (?:?) λέγοντας πως όλα τα χαρτιά είναι στο υπό κατάληψη κτήριο της ΕΡΤ και για αυτό το λόγο δεν μπορούν να δοθούν τα χρήματα που χρειάζονται για την αποπεράτωση της ταινίας.

Έτσι λοιπόν η σκηνοθέτις αναγκάζεται μετά τη στάση αυτή των ιθυνόντων της κρατικής τηλεόρασης να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει την οικονομική συνδρομή για την αποπεράτωση του ντοκιμαντέρ της. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν μέσα στις επόμενες 12 ημέρες
«Ακολουθώντας το παρακάτω link μπορείτε να συνεισφέρετε με όποια οικονομική δυνατότητα έχετε. Από μια συμβολική συνεισφορά 10 ευρώ έως το ποσό των 5000 ευρώ που θα σας κάνει συμπαραγωγό της ταινίας. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο»
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφού λοιπόν η ΕΡΤ ή ΔΤ δεν μπορεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για το «Παίζοντας με τη φωτιά» όπως γενικότερα… παίζει παιχνίδια εξουσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν όσα χρήματα μπορούν για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε