Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και ο… σκόπελος (?!?) του ΕΣΡ!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi

Προτεραιότητα στην αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη συνέντευξη που έδωσε χθες στον Κώστα Εφήμερο και τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο και η οποία μεταδόθηκε και από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι από τα βασικά θέματα των αρμοδιοτήτων του αλλά και επιθυμία της κυβέρνησης.

Βασικό ρόλο και λόγο για αυτό έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που εξακολουθεί όμως να λειτουργεί με λιγότερα μέλη ενώ μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί την κυβέρνηση και τους σκοπούς της για το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει στο ραδιοτηλεοπτικό χάρτη. Βέβαια αν το ΕΣΡ κληθεί να λάβει αποφάσεις για αδειοδοτήσεις με μη πλήρη σύνθεση μπορεί να προκαλέσει ενστάσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη για την εγκυρότητά τους.

Έτσι θέλοντας η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της θα πρέπει να οριστούν, όπως απαιτείται, νέα μέλη από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες που απαιτούνται στη σύσταση του ανώτατου ραδιοτηλεοπτικού οργάνου. Αν όμως η κυβέρνηση πάρει το ρίσκο και προχωρήσει στις αδειοδοτήσεις με μη πλήρη σύνθεση του ΕΣΡ θα προκαλέσει έντονη κριτική και αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι με αυτή την τακτική η κυβέρνηση προσπαθεί για τον έλεγχο στο ραδιοτηλεοπτικό χάρτη…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε