Media

Στέλιος Παρλιάρος: Έλεγαν «σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε AIDS»

Όλα όσα εξομολογήθηκε ο Στέλιος Παρλιάρος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Για την στενή του φιλία με τον Μπίλι Μπο και τον ρατσισμό που βίωσε στο μαγαζί που διατηρούσε στο Κολωνάκι μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Παρλιάρος όταν βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

«Δεν το ήξερα το Κολωνάκι, έμενα στην πλατεία Αμερικής. Άκουγα όμως για αυτό και σκέφτηκα πως θα πάω εκεί. Ότι δηλαδή αυτό που θέλω και οραματίζομαι μάλλον θα το καταλάβουν στο Κολωνάκι. Θα μπορούσα να ανοίξω το μαγαζί στην πλατεία Αμερικής που θα ήταν και πιο φτηνό.

Ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι, πολύ φυσιολογικά θεωρούσα τα πάντα οπότε όση επιτυχία μου ερχόταν τόσο πιο πολύ δούλευα. Σαφώς ήρθαν και χρήματα αλλά δεν τα είχα καλά με τα οικονομικά και ένα πιτσιρίκι τότε, που ήμουν, που να τα καταλάβει.

Γιατί το βράδυ ήθελα να βγω, πήγαινα και κοιμόμουν κάτω από τον πάγκο στο εργαστήριο, το πρωί έπαιρνα την κρέμα και συνέχιζα και δούλευα» εξομολογήθηκε αρχικά ο γνωστός ζαχαροπλάστης.

«Τότε στα ’80s ξεκίνησαν και τα προβλήματα όταν πέθανε ο Μπίλι Μπο και εγώ είχα ανοίξει το εργαστήριο κοντά του. Ήξερε η Αθήνα ότι κάναμε παρέα και στη Μύκονο  και όλα αυτά οπότε, όταν έμαθαν ότι ο Μπίλι Μπο είχε AIDS, κάποιοι με έλεγαν “σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε”. Βεβαίως αυτό έγινε και σε μένα γιατί ήταν ρατσισμός το AIDS τότε».

«Φόβος και τρόμος, “δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό”. Σιγά σιγά όμως ηρέμησε αυτό και εγώ άρχισα να αλλάζω γιατί προσπαθούσα να δω τι θα κάνω.

 

Έκλεισα το μαγαζί, πήγα κάπου αλλού, συνεργάστηκα και μετά από το 2004 που έφυγα εντελώς από αυτό το όνομα που “έχτισα” άλλαξε όλη η πορεία μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος” παραδέχθηκε επίσης ο Στέλιος Παρλιάρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα
Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Άρτεμη Μοναχογιού: «Έπαθα την πλάκα μου μαζί σου, θα αγόραζα τις σερβιέτες μόνο για σένα»
Η επιχειρηματίας που ξεχώρισε με την εμφάνισή της στο «Dragons Den» μίλησε για το όραμά της και για τους λόγους που δημιούργησε τη δική της εταιρεία σερβιετών
Άρτεμις Μοναχογιού / Γρηγόρης Αρναούτογλου
3
Disney+: Ο Ryan Reynolds τιμά τους αφανείς ήρωες της φύσης στη νέα σειρά «Αουτσάιντερ»
Από την βραβευμένη με Emmy®, Maximum Effort, του Ryan Reynolds, και τη βραβευμένη με Emmy και BAFTA Wildstar Films, η σειρά «ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ» αποκαλύπτει πώς οι αφανείς ήρωες της φύσης κρύβουν μερικά από τα πιο έξυπνα κόλπα επιβίωσης
Disney+: Ο Ryan Reynolds τιμά τους αφανείς ήρωες της φύσης στη νέα σειρά «Αουτσάιντερ»