Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Κατατίθενται οι αιτήσεις – Σήμερα λήγει η προθεσμία

Τηλεοπτικές άδειες

– Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις τηλεοπτικές άδειες
– Σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων
– Έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, ANT1 και Epsilon
– Φάκελος και από την εταιρία “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.” συμφερόντων του… “ελληνικού λαού” και του Φίλιππου Βρυώνη!
– Εκτός διαγωνισμού το Mega μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις
– Στις 15:00 λήγει η προθεσμία

Αυτή τη φορά όσοι διεκδικούν τις επτά τηλεοπτικές άδειες δεν πήγαν με… στρώματα, μαξιλάρια και βαλίτσες. Τώρα, στο ΕΣΡ δεν προβλέπεται… εγκλεισμός. Οι ενδιαφερόμενοι φτάσουν στα γραφεία του Συμβουλίου με τον “φάκελό” τους.

Η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί αυτό που κατατίθεται δεν είναι ένας φάκελος σαν αυτόν που όλοι ξέρουμε. Επί της ουσίας είναι ολόκληρα… κουτιά. Μάλιστα, κουτιά. Φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες!

Ο… φάκελος του Alpha
Τηλεοπτικές άδειες
Και του STAR…
Και του ΑΝΤ1
Και του Epsilon

Ο Βρυώνης

Κι αν τους περισσότερους τους… περιμέναμε, αίσθηση προκαλέσε η εμφάνιση της κούτας από την εταιρία “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.”. Όπως αποδείχθηκε είναι συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Epsilon άλλωστε δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να είναι ένας από εκείνους που θα διεκδικούσε άδεια.

Εκπρόσωπος της εταιρίας στο ΕΣΡ ήταν ο Μάκης Γιομπαζολιάς, ο οποίος είχε και σύντονο τετ α τετ με τον Στρατή Λιαρέλη του ΑΝΤ1.

Το STAR

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11.01.2018), το Star έγινε ο δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός που κατέθεσε τον φάκελό του. Το κουτί του για την ακρίβεια ώστε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο γενικός διευθυντής του Star Κάρολος Αλκαλάι ήταν εκείνος που βρέθηκε στα γραφεία του ΕΣΡ για να καταθέσει το φάκελο με την αίτηση. Είναι το δεύτερο κανάλι, μετά τον ΣΚΑΪ που έχει ήδη καταθέσει εδώ και δύο μέρες τον φάκελο υποψηφιότητάς του.

«Τσέκαραν τα χαρτιά, πήραν το κουτί» είπε στους δημοσιογράφους ο . Αλκαλάι. Η αποσφράγιση, είπε, θα γίνει τη Δευτέρα (15.01.2018).

Ο Alpha

Λίγη ώρα μετά, το… κουτί του έφτασε και ο απεσταλμένος του Alpha. Το άφησε στο ΕΣΡ και τώρα… αναμονή.

Ο ANT1

Τον ANT1 εκπροσώπησε (όπως και στη διαδικασία που είχε γίνει από την κυβέρνηση) ο Στρατής Λιαρέλης. Και ο ΑΝΤ1 πήγε τον φάκελό του σε… κούτα!

To Epsilon

Λίγο πριν από τις 14:00 έφτασε στα γραφεία του ΕΣP και ο εκπρόσωπος του Epsilon. Κι εκείνος με… κούτα!

Το φάκελο κατέθεσε στο ΕΣΡ ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Δημήτρης Δημαρέλης. Είμαστε βέβαοι για τη θετική έκβαση της αίτησης, είπε ο κ. Δημαρέλης.

ΕΣΡ γεμάτο… αστυνομία και “επιτροπή”… υποδοχής

Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες (10.01.2018) φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Λήγει η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Στα γραφεία του ΕΣΡ βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, που θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Μέχρι και 3 μήνες ο έλεγχος των φακέλων

Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 την Πέμπτη, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Media Τελευταίες ειδήσεις