Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Μαρίνα mega yacht Κέρκυρα: 4 «μνηστήρες» περνούν στην β΄ φάση του διαγωνισμού – Tι προβλέπει το master plan

Μαρίνα mega yacht Κέρκυρα: 4 «μνηστήρες» περνούν στην β΄ φάση του διαγωνισμού – Tι προβλέπει το master plan

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα περνούν στη β’ φάση του διαγωνισμού που αφορά στην υπο-παραχώρηση της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής:

1) Ένωση εταιρειών «ΑΒΑΞ ΑΕ – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ».

2) Εταιρεία ΤΕΚΑΛ ΑΕ.

3) Εταιρεία D MARINAS HELLAS AE.

4) Εταιρεία LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA.

Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yacht στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και των τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, της εταιρείας που κατέχει το δικαίωμα να λειτουργεί το Κεντρικό Λιμάνι της Κέρκυρας έως το 2063.

Το Master Plan

Το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) του Λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός τουριστικού λιμένα μεγάλων σκαφών (megayacht marina), δυτικά του τερματικού κρουαζιέρας.

Η θέση του τουριστικού λιμένα βρίσκεται στο δυτικό άκρο του λιμένα Κέρκυρας (περιοχή «Κεφαλομάντουκο»), στη δυτική πλευρά του προσήνεμου μώλου κοντά στο νέο επιβατικό σταθμό. Ειδικότερα, προβλέπεται λιμενολεκάνη ορθογωνικού σχήματος διαστάσεων 390X320 μ., με την είσοδο στη λιμενολεκάνη να διαμορφώνεται στα βορειοδυτικά ενώ το στόμιο έχει ελεύθερο πλάτος 140μ. Περιλαμβάνεται επίσης κύκλος ελιγμών διαμέτρου περίπου 200 μ.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Χωροθέτησης του λιμένα η δυναμικότητά του είναι 98 θέσεις ελλιμενισμού θαλαμηγών.  

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις