Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΟΠΑΠ: 33,6% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο 1ο τρίμηνο – Δηλώσεις του CEO Jan Karas

ΟΠΑΠ: 33,6% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο 1ο τρίμηνο – Δηλώσεις του CEO Jan Karas

Στα 118 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο του 2023, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 33,6%, ενώ τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν σε 527,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,4% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου εμπορικού πλάνου και του γενικότερου θετικού κλίματος στις retail δραστηριότητες.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, ο Jan Karas διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ δήλωσε: «Έπειτα από το εντυπωσιακό τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε δυναμικά το 2023, σημειώνοντας ισχυρή οργανική ανάπτυξη. Η σημαντική κερδοφορία του πρώτου τριμήνου του 2023 αντανακλά την ελκυστική πρότασή μας προς τους πελάτες, καθώς και την ενισχυμένη λειτουργική αποδοτικότητά μας.  Συνολικά, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε όλους τους πυλώνες της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward του ΟΠΑΠ. Μεταξύ άλλων, έχουμε βελτιώσει περαιτέρω τα προϊόντα μας και έχουμε αναβαθμίσει την εμπειρία των πελατών μας. 

Η ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr προσφέρει ένα ελκυστικό προϊόν, γεγονός που ενισχύει την αλληλεπίδραση με τον πελάτη. Επιπλέον, η νέα iLoterry πλατφόρμα μας, το Opaponline.gr, εντείνει το ψηφιακό αποτύπωμά μας, δίνοντας στον ΟΠΑΠ τη δυνατότητα να παρέχει την πιο ολοκληρωμένη online πρόταση στην αγορά και να προσφέρει ακόμη περισσότερη διασκέδαση στους πελάτες του. Ακόμη, το OPAP Store App συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, αναδεικνύοντας τον απτό αντίκτυπο των πρωτοβουλιών μας για την ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματα μας.  Κοιτώντας προς το μέλλον, παραμένουμε κατάλληλα τοποθετημένοι για τα επόμενα κεφάλαια ανάπτυξης της εταιρείας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο ΟΠΑΠ αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στην αγορά, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική προσφορά».

Μερισματική πολιτική

Η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που έλαβε χώρα στις 27 Απριλίου 2023 αποφάσισε τη διανομή μικτού ποσού € 0,70 ανά μετοχή ως υπόλοιπο μερίσματος για τη χρήση 2022, ενώ διανεμήθηκε ήδη το Νοέμβριο 2022 το μεικτό ποσό των €0,30 ανά μετοχή ως προμέρισμα, προσφέροντας στους μετόχους το δικαίωμα για επανεπένδυση του μερίσματος (scrip dividend). Το υπόλοιπο μερίσματος χρήσης 2022 θα διανεμηθεί στις 27 Ιουνίου 2023 (ημερομηνία αποκοπής: 06 Ιουνίου 2023 και ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων μετόχων: 07 Ιουνίου 2023). 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις