Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2014: Για την κορυφή του… κόσμου! Γερμανία – Αργεντινή (22:00)

Μουντιάλ 2014: Για την κορυφή του… κόσμου! Γερμανία – Αργεντινή (22:00)

Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη στρέφονται στο Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο, εκεί όπου απόψε (22:00, NewsIt, NERIT) θα αναμετρηθούν Γερμανία και Αργεντινή, με φόντο την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η κορυφή χωράει μόνο έναν! Γερμανία και Αργεντινή αναμετρώνται στο θρυλικό Μαρακανά, στον τελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με σκοπό να γίνουν η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Η πανίσχυρη μηχανή των “πάντσερ”, τίθεται έτσι αντιμέτωπη με τον κορυφαίο παίκτη των τελευταίων ετών, τον Λιονέλ Μέσι.

Η “Γερμανία έδειξε να είναι από τις πιο σταθερές ομάδες της διοργάνωσης, έχοντας ξεπεράσει στα ημιτελικά την οικοδέσποινα Βραζιλία, με το εκκωφαντικό 7-1. Από την άλλη, η Αργενινή είχε δύσκολη πορεία, με πιο χαρακτηριστική στιγμή την πρόκριση στον τελικό –στην διαδικασία των πέναλτι- κόντρα στην Ολλανδία

Το πρώτο Μουντιάλ ως ενιαία Γερμανία θα διεκδικήσουν τα “πάντσερ”

Σε περίπτωση που η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ καθίσει στο… θρόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα κατακτήσει Μουντιάλ στην Λατινική Αμερική. Κάτι που θα ήθελε –φυσικά- να αποτρέψει η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια, κατακτώντας το… ιερό δισκοπότηρο, στην έδρα της μισητής “σελεσάο”.

Να τονίσουμε πως η Γερμανία (των τριών κατακτήσεων) θα σπάσει ένα σημαντικό ρεκόρ απόψε, καθώς αυτή θα είναι η 8η παρουσία της σε τελικό Μουντιάλ, ξεπερνώντας την Βραζιλία, με την οποία, μέχρι αυτή την στιγμή μοιράζεται την… κορυφή της σχετικής λίστας με 7 συμμετοχές σε τελικούς.

Απ’ την άλλη, σε περίπτωση που η Αργεντινή καταφέρει και κερδίσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, τότε θα πιάσει την Γερμανία στις τρεις κατακτήσεις και θα έχει πάρει… εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 1990, στην Ιταλία.

Για την Αργεντινή τα 28 χρόνια μακριά από την κορυφή του κόσμου είναι πολλά

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 20 φορές στην ιστορία τους με την Αργεντινή να έχει το πάνω χέρι με 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες (28-28 τέρματα). Σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ετοιμάζονται να κοντραριστούν για έβδομη φορά συνολικά, σε μία από τις σημαντικότερες αντιπαλότητες στην ιστορία των Μουντιάλ.

Στο πιο πρόσφατο ραντεβού τους, ένα φιλικό στη Φρανκφούρτη τον Αύγουστο του 2012, η Αργεντινή είχε επικρατήσει 3-1

Ο Γιόακιμ Λεβ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες βασικών παικτών του και αναμένεται να διατηρήσει την ίδια βασική ενδεκάδα που διέλυσε σε ένα ημίχρονο τη Βραζιλία. Αντίθετα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Άνχελ Ντι Μαρία για την ομάδα του Σαμπέγια. Διαιτητής του μεγάλου τελικού, ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

Διαβάστε ακόμα…

Ολοκληρώθηκε ο “εφιάλτης” για Βραζιλία! Νίκη… παρηγοριάς για Ολλανδία

Μαραντόνα: Μέσι, θα το σηκώσεις στο Μαρακανά!

Μέσι: Θα έδινα όλα τα βραβεία μου για το Μουντιάλ!

Τα άλλα… θύματα του Μουντιάλ! Θρήνος στην Αργεντινή – Μοιραία πρόκριση για 16χρονο και 49χρονο οπαδό της “αλμπισελέστε”

Μαραντόνα: Τα επτά δάχτυλα του Θεού, μέρος 2ο! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε