Οικονομία

10 εκ. ευρώ θα δοθούν σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ αύριο και τη Δευτέρα

Σε νέες πληρωμές αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές από διάφορα αίτια που υπέστησαν φέτος, προχωρεί αύριο και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ο ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.

Πρόκειται κυρίως για ζημιές σε σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος, που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κλ.π.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέο εργασιακό: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το 13ωρο σε έναν εργοδότη και τις υπερωρίες
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενίσχυση της εργασιακής τους ασφάλειας, τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων καθώς και τη διαμόρφωση ενός διαφανούς και σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος
Φωτογραφία μιας ομάδας συναδέλφων που συνομιλούν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σε μια αίθουσα συνεδριάσεων 19