Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τα 10 αγκάθια που βάζει η τρόικα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των απαιτήσεων της τρόικας, αν και τα περισσότερα είναι δεσμεύσεις της χώρας μέσω μνημονίου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα η τρόικα επανήλθε και ζητά τυην κατά γράμμα τήρηση των συμφωνιών

Δέκα είναι τα μεγάλα θέματα που άνοιξε η τρόικα με το που έφτασε και πάλι στη χώρα μας.
Πρώτα απ’ όλα το ασφαλιστικό που θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις ενοποιήσεις των ταμείων και να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Το δεύτερο θέμα που έπεσε, και πάλι, στο τραπέζι είναι το θέμα των ομαδικών απολύσεων.
Ξανά η τρόικα έθεσε θέμα “κόκκινων δανείων” νοικοκυριών και εταιρειών, ενώ τέταρτο καυτό θέμα δεν είναι άλλο από εκείνο που αφορά στην έκτακτη εισφορά.
Παράλληλα τα κλιμάκια της τρόικας έθεσαν το θέμα της κατάργησης κοινωνικών πόρων για τα επικουρικά ταμεία, ενώ σε ΄’ο,τι αφορά στο δημόσιο τέθηκε το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου που θα είναι συνδεδεμένο με την απόδοση, αλλά και το θέμα των 6.500 απολύσεων.
Παράλληλα τέθηκε το θέμα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού που προκύπτει απ’ τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, αλλά και τα θέματα της κατάργησης φοροαπαλλαγών και των αλλαγών στο ΦΠΑ με απαλλαγή των μικρομεσαίων.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε