Αγορές

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,21% το επιτόκιο στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων, υπερκάλυψη 2,62 φορές

Στην προηγούμενη δημοπρασία η απόδοση ήταν στο 2,12%
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο 2,21% διαμορφώθηκε η απόδοση έντοκων γραμματίων διάρκειας 6 μηνών ύψους 400 εκατ. ευρώ, στη σημερινή (27.5.2026) δημοπρασία όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους).

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 29 Μαΐου 2026.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1, 047 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,62 φορές, ενώ στην προηγούμενη δημοπρασία η απόδοση ήταν στο 2,12%

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα