Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.463,71 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με άνοδο 0,51%

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,46 εκατ. ευρώ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης (31.12.2024) του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2024, εν μέσω υποτονικού κλίματος και περιορισμένων διακυμάνσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώνεται στις 1.463,71 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,51%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,46 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+1,68%), της Σαράντης (+1,31%), της Μυτιληναίος (+1,09%) και της Motor Oil (+1,08%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,66%) και της Τιτάν (-0,25%).

Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 16 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ave +6,73% και Centric +5,73%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Lavipharm -1,39% και ΟΛΠ -0,66%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υποτονικό το κλίμα στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της φετινής χρονιάς

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης για το 2024, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και τις πολιτικές αλλαγές ανέκοψαν το ράλι που είχε οδηγήσει πολλές αγορές σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα φέτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στις 10:21 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Οι όγκοι συναλλαγών ήταν περιορισμένοι, καθώς τα χρηματιστήρια στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία είναι κλειστά ενώ αυτά στη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία αναμένεται να ολοκληρώσουν νωρίτερα τη σημερινή τους συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Με πτώση άνοιξαν οι αμερικανικές αγορές – Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων
Στις αμερικανικές αγορές, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,9% στις 10:01 π.μ. στη Νέα Υόρκη, με όλες τις 11 ομάδες του κλάδου να διαπραγματεύονται χαμηλότερα, με επικεφαλής τις εταιρείες τεχνολογίας
Stock market and exchange, chart and numbers
Σε αναταραχή οι αγορές της Βρετανίας: Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων, στα τάρταρα η λίρα και το χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η απόδοση του 30ετούς χρυσού ομολόγου που φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο αυτού του αιώνα σίγουρα δεν αποτελεί καλή διαφήμιση για το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου
Σε αναταραχή οι αγορές της Βρετανίας: Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων, στα τάρταρα η λίρα και το χρηματιστήριο του Λονδίνου