Οικονομία

Δεν αποβάλλονται έτσι εύκολα χώρες από την Ευρωζώνη

«Ανευ νοήματος» χαρακτηρίζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ περί αποβολής από την ευρωζώνη χωρών – μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι τεχνικά θα ήταν εφικτή μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ωστόσο πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας εκτός και αν η χώρα, όπως λέει, παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Μάλιστα , όπως δήλωσε, πιστεύει ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υλοποιηθεί το σενάριο εξόδου.

«Χρειάζεται να έχουμε τη δυνατότητα να διώξουμε κάποιον εκτός της νομισματικής ένωσης… τις χώρες που δεν εμμένουν στις δεσμεύσεις τους», είχε αναφέρει το περασμένο Σάββατο ο αντικαγκελάριος και υπουργΌς Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπιντελέγκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kurier».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς