Διεθνή

Eurostat: Μηδαμινή ανάπτυξη στην ευρωζώνη, κατά μόλις 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ, συρρίκνωση 0,3% στη Γερμανία

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% (μετά από +2,0% το προηγούμενο τρίμηνο)

Μόλις 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο του 2025, ενώ το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% στην ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το πρώτο τρίμηνο του 2025, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,6% στην ευρωζώνη και κατά 0,5% στην ΕΕ. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,6% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2025, μετά από +1,6% στη ζώνη του ευρώ και +1,7% στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2025, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από -0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2025). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% (μετά από +2,0% το προηγούμενο τρίμηνο).

Η Δανία (+1,3%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Κροατία και τη Ρουμανία (και οι δύο +1,2%). Μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Φινλανδία (-0,4%), τη Γερμανία (-0,3%) και την Ιταλία (-0,1%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
LNG: Η πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ απειλείται από υπερπροσφορά και ανταγωνιστές
Οι νέες μονάδες παραγωγής φυσικού αερίου που βρίσκονται ακόμη σε ανάπτυξη καλούνται να κινηθούν γρήγορα, καθώς αντιμετωπίζουν μια αυστηρή προθεσμία: μέχρι το 2027, η παγκόσμια προσφορά LNG εκτιμάται ότι θα υπερβεί τη ζήτηση
Aerial view of Natural Gas Combined Cycle Power Plant
Πώς θα απαντήσει η ΕΕ στους δασμούς της Κίνας στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος
«Θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούμε τους παραγωγούς και τη βιομηχανία μας», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για θέματα Εμπορίου, Όλαφ Γκιλ
Wrecking balls textured with European Union and Chinese flags over dark stormy sky. Horizontal composition with copy space and selective focus. Dispute concept.