Διεθνή

Παράθυρο Τραμπ για αύξηση δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τον Καναδά – Πιθανές απαλλαγές για την Κίνα

«Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητά σας, με όλο το σεβασμό. Θέλουμε, πραγματικά, να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκίνητα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο δασμός 25% που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να αυξηθεί.

«Όταν βάζω δασμούς στον Καναδά – πληρώνουν 25% – αλλά αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, όσον αφορά τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

Το μόνο που κάνουμε είναι ότι λέμε: «Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητά σας, με όλο το σεβασμό. Θέλουμε, πραγματικά, να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκίνητα».

Σε διαφορετικό κλίμα κινείται δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να απαλλάξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από ορισμένους δασμούς μετά από έντονες πιέσεις στελεχών της βιομηχανίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα εξαρτήματα αυτοκινήτων θα εξαιρεθούν από τους δασμούς που επιβάλλει ο Τραμπ στις εισαγωγές από την Κίνα για τη φαιντανύλη. Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα εξαιρεθούν επίσης από τους δασμούς που επιβάλλονται στον χάλυβα και το αλουμίνιο, σε μια «αποσυμπίεση» των δασμών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΕΚΤ: Τα κέρδη των Ευρωπαίων επιχειρηματιών πίσω από την αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη
«Η αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανόδου του αποπληθωριστή του ΑΕΠ αντανακλά την αύξηση της συμβολής των κερδών ανά μονάδα προϊόντος», αναφέρει η έκθεση της ΕΚΤ για το Σεπτέμβριο 2025
a multiple exposure of some piles of euro coins and a flag of the European Union
Φωτιά στον διεθνή εμπορικό πόλεμο βάζει η στροφή Τραμπ υπέρ της ανάκτησης των εδαφών της Ουκρανίας
Εν μέσω εκκλήσεων των συμμάχων για αύξηση της πίεσης στη Ρωσία, ο Τραμπ έχει εντείνει την πίεση στην Ευρώπη να μειώσει τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ 1