Διεθνή

Σύνοδος των Παρισίων: Δεν πέρασε η πρόταση για την ανάληψη κοινού χρέους για την στήριξη της ευρωπαϊκής άμυνας

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στο ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για την άμυνα τους, αλλά όχι για τα οικονομικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν

Μικτά μηνύματα δόθηκαν από τη χθεσινή έκτακτη συνάντηση μιας σειράς ηγετών ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, κλπ) παρόντων των επικεφαλής της Κομισιόν και του ΝΑΤΟ, στο Παρίσι.

Η εξίσωση την οποία κλήθηκαν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν να λύσουν είχε δύο βασικούς παράγοντες: Από τη μία πλευρά, οι προχωρούν μόνες τους στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για την Ουκρανία και από την άλλη πιέζουν για αύξηση των αμυντικών δαπανών των Ευρωπαίων.
Σύμφωνα με την Handelsblatt, στη συνάντηση των Παρισίων υπήρξε συμφωνία σε ένα γενικό θέμα και διαφωνία σε δύο πιο συγκεκριμένα:

  • Όλοι ηγέτες, οι οποίες συμμετείχαν συμφώνησαν ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για τη δική της άμυνα στο μέλλον για να καλύψει το κενό που αφήνουν οι ΗΠΑ.
  • Δεν συμφώνησαν, όμως, αν θα πρέπει οι πρόσθετες αμυντικές δαπάνες να χρηματοδοτηθούν με κοινό ευρωπαϊκό χρέος, παρόμοια με το πακέτο για τον κορονοϊό.
  • Επίσης, δεν συμφώνησαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να διασφαλίσουν μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Σε εμπορική συμφωνία κατέληξαν ΗΠΑ – Ηνωμένο Βασίλειο
Η συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια πλήρης και περιεκτική συμφωνία που θα εδραιώσει τη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου για πολλά χρόνια στο μέλλον, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Tραμπ θα ανακαλέσει τους παγκόσμιους περιορισμούς των τσιπ – Προετοιμάζει περιορισμούς AI
Η κατάργηση, η οποία δεν είναι ακόμη οριστική, επιδιώκει να αναδιαμορφώσει μια πολιτική που ξεκίνησε επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν και η οποία δημιούργησε τρεις ευρείες βαθμίδες χωρών για τη ρύθμιση των εξαγωγών τσιπ της Nvidia
Ντόναλντ Τραμπ