Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έγγραφα για τους επιχειρηματίες με ένα κλικ

Έγγραφα για τους επιχειρηματίες με ένα κλικ

Με ένα κλικ θα μπορεί πλέον ο επιχειρηματίας να λαμβάνει τα έγγραφα που χρειάζεται η επιχείρησή του, καθώς το Β.Ε.Α., το Επιμελητήριο στο οποίο εγκαινιάστηκε το 2011 η Υπηρεσία Μίας Στάσης και το Γ.Ε.ΜΗ., εγκαινίασαν σήμερα την πρώτη ψηφιακή έκδοση επιμελητηριακού πιστοποιητικού.

Μέσω του «e-chamber», παρέχεται ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών του Μητρώου του Επιμελητηρίου, με άμεσο, αυτόματο και αξιόπιστο τρόπο. Ο επιχειρηματίας, εισάγεται στη νέα ψηφιακή εποχή και θα μπορεί από την έδρα της επιχείρησής του:

– Να αιτείται και να λαμβάνει ηλεκτρονικά, πιστοποιητικά εγγραφής, διαγραφής, ιστορικότητας μέλους, ψηφιακά υπογεγραμμένα, με ισχύ σε κάθε δημόσια Αρχή,
– Να ενημερώνεται για τις συνδρομές του, να πληρώνει αυτοματοποιημένα και να λαμβάνει απόδειξη.
– Να τροποποιεί ο ίδιος στοιχεία επικοινωνίας του.
– Να ενημερώνεται προσωπικά, με e-mail, από τις υπηρεσίες του Β.Ε.Α, ενώ άμεσα, δρομολογείται και θα υλοποιηθεί, η ηλεκτρονική προεγγραφή και εγγραφή και για τα φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις).

Μάλιστα, ο στόχος, για την ηλεκτρονική έκδοση των εγγράφων, επιτεύχθηκε πολύ πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης «Διαρκής επιδίωξη, είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και η ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τα διοικητικά βάρη, με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών. Για να επιτευχθούν οι δυο αυτές τομές, Διοίκηση και στελέχη του Επιμελητηρίου, σχεδίασαν και υλοποίησαν με τους αρμόδιους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, ένα νέο, σύγχρονο και εύχρηστο εργαλείο, αποκλειστικά, για τις επιχειρήσεις – μέλη και τους. συναλλασσόμενους τρίτους» Με τις τομές αυτές, το Β.Ε.Α και τα Επιμελητήρια γενικότερα, έχουν συμβάλλει, ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί στην πρώτη θέση στην Ε.Ε και στην ενδέκατη στον κόσμο, στην διεθνή αξιολόγηση, ως προς τη σύσταση μιας επιχείρησης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις