Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ελληνίδα ανέλαβε την προεδρία των Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας

Ελληνίδα ανέλαβε την προεδρία των Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) εκλέχθηκε η Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιά ΑΕ.   Η εκλογή της, στη θέση της προέδρου για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, όπως τονίζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Η κ. Barazi-Γερουλάνου, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας «Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιά Α.Ε.», προτάθηκε για τη θέση αυτή από την ΕΛΟΠΥ και η εκλογή της επιβεβαιώνει, πέρα από την προσωπική της εμβέλεια και αναγνώριση, την εξέχουσα θέση της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας στο πανευρωπαϊκό σκηνικό. Ο Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο, τη συγχαίρουν θερμά για την εκλογή της με τη βεβαιότητα ότι, λόγω της βαθιάς γνώσης της για το αντικείμενο και το φιλόδοξο όραμά της για το μέλλον της ιχθυοκαλλιέργειας, θα έχει μια ιδιαίτερα πετυχημένη θητεία.

 

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική ταυτότητα Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις