Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση… αγάπης από την κυβέρνηση με μείωση σε τρεις διαφορετικούς φόρους !

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Πέφτει στο μισό η έκτακτη εισφορά από το 2015
– Διπλάσιο το αφορολόγητο στον νέο φόρο για τα ακίνητα
– Μειώνονται ως και 10% οι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους

Πλήρη αλλαγή του κλίματος θα επιχειρήσει η κυβέρνηση έτσι ώστε να αλλάξει το κλίμα σε φορολογικό επίπεδο.
Οι … νοικοκυραίοι, οι μεσαία τάξη δηλαδή της χώρας κυριολεκτικά υποφέρουν. Εφέτος οι φόροι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Το κλίμα πρέπει να αλλάξει άμεσα, είναι το μότο του Μαξίμου και η εντολή στο υπουργείο Οικονομικών είναι σαφείς.
Τα φορολογικά μέτρα στην πλειοψηφία τους είναι οριζόντια και έτσι θα επιχειρηθεί ελάφρυνση όσων έχουν χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα

Δρομολογούνται μειώσεις σε τουλάχιστον τρία επίπεδα
 

Μπρος κάλπη και πίσω τρόικα είναι η κατάσταση για την κυβέρνηση. Απ’ τη μια δεν πάει άλλο με την υπερφορολόγηση και απ΄ την άλλη η τρόικα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάνε περίπατο τα έσοδα με ανατροπή των μέτρων λιτότητας.
Κάπως έτσι αναζητείται ενδιάμεση λύση.

Έτσι σχεδιάζεται να παραμείνει η έκτακτη εισφορά, αλλά να μειωθούν κατά 50% οι συντελεστές 1% ως 4% με τους οποίους επιβαρύνονται ανάλογα με τα εισοδήματά τους.

Το δεύτερο στάδιο αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων με πρώτο στόχο την αύξηση του αφορολόγητου ορίου που σήμερα είναι στα 30.000 στο ποσό των 50.000 ευρώ

Παράλληλα εξετάζεται τρόπος να μείωσης των συντελεστών φορολόγησης των μικροιδιοκτητών, εκείνων δηλαδή που έχουν ένα σπίτι και κάποια χωράφια στο χωριό με χαμηλή αξία.

Ο τρίτος τομέας μειώσεων έχει να κάνει με τους συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος ειδικά σε ό,τι αφορά στα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους δηλαδή.

Για μισθωτούς και συνταξιούχους λοιπόν εξετάζεται μια μείωση που θα ρίξει το φόρο το πολύ στο 33% από το 42% που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί ή μείωση κατά 15% με 20% του φόρου στο0 πετρέλαιο θέρμανσης.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε