Μακρο-οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Στο 3,73% η απόδοση των έντοκων γραμματίων – Υπερκάλυψη 1,44 φορές

Στο 3,73% διαμορφώθηκε η απόδοση των έντοκων γραμματίων στη δημοπρασία που διενεργήθηκε σήμερα (6.3.2024), από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), από 3,83% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία τον Φεβρουάριο.

Από την σημερινή δημοπρασία για τα έντοκα γραμμάτια του ΟΔΔΗΧ αντλήθηκαν 625 εκατ. ευρώ. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προσφορές ύψους 902 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,44 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg για υποψηφιότητα Πιερρακάκη στο Eurogroup: Η Ελλάδα περνάει από την κρίση στην ηγεσία
Σε ψηφοφορία την Πέμπτη (11.12.25) ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναμετρηθεί με τον Βέλγο Βίνσεντ βαν Πέτεγκεμ για τη θέση του προέδρου του Eurogroup - του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης
ΑΠΕ-ΜΠΕ 16
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Αλλαγές σε ενοίκια, πλειστηριασμούς και ναυπηγεία
Μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, παράταση ειδικών διαχειρίσεων και «δεύτερη ευκαιρία» στους δικαιούχους επιδότησης ενοικίου προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών
iStock