Μακρο-οικονομία

Χρέος: Στην πρώτη θέση της ΕΕ η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο 2024, με μείωση κατά 10% και δημοσιονομικό πλεόνασμα 2,2%

Σε τριμηνιαία βάση το χρέος της Ελλάδας μειώθηκε κατά 1,8%

Την μεγαλύτερη μείωση χρέους προς το ΑΕΠ σημείωσε η Ελλάδα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο τρίτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ της μειώθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση, ενώ σε τριμηνιαία βάση μειώθηκε κατά 1,8%. Στη δεύτερη θέση της ΕΕ βρίσκεται η Πορτογαλία η οποία μείωσε το χρέος της προς το ΑΕΠ κατά 8,8%, ενώ ακολουθεί η Κύπρος με μείωση 5,4%.

Στην άλλη άκρη της λίστας των κρατών μελών, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αυξήθηκε περισσότερο σε Φινλανδία (6,7%), Εσθονία (5,3%) και Πολωνία (4,9%).

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 2,2% επί του ΑΕΠ, την στιγμή που η Ευρωζώνη βρέθηκε σε έλλειμμα 2,6% και η ΕΕ 2,9%. Αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η θέση της ΕΕ στην εν λόγω λίστα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Πρωτοφανής έλεγχος στις μακροχρόνιες συμβάσεις – Έμπρακτος σεβασμός στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμενων
Με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργού, οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους καθώς και την εγκριτική απόφαση υπαγωγής
Τάκης Θεοδωρικάκος 2
ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο οκτάμηνο 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά περίπου 65%, αντανακλά τόσο την αύξηση των φορολογικών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 46,7 δισ. ευρώ έναντι 43,3 δισ. ευρώ πέρυσι
Η Τράπεζα της Ελλάδος 2