Οικονομία

Γερμανία – Γαλλία ζητούν διευκρινήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η Γαλλία και η Γερμανία ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις επί του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας πριν πάρουν θέση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αθήνα και οι πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν στο γερμανικό ραδιόφωνο.

“Το κείμενο που έχει παρουσιασθεί μέχρι στιγμής επαναλαμβάνει ό,τι αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου. Σε ορισμένα τμήματα είναι αναγκαίο να δοθούν και άλλες λεπτομέρειες. Αυτό πρέπει να το συζητήσουμε. Εξάλλου επ΄αυτού υπάρχει κοινή πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αυτό μάς δείχνει ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε ακόμη ερωτήματα”, επέμεινε ο Γενς Σπαν σε δηλώσεις του στο δίκτυο Deutschlandfunk.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δεν διευκρίνισε ποια είναι τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλουν να θέσουν το Παρίσι και το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο θα πάρει θέση για το σύνολο της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά 6% μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αρχικά άλμα το βράδυ της Κυριακής μετά τον βομβαρδισμό τριών βασικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν από τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο
Αντλία βενζίνης πάνω σε ιρανική σημαία 2
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για τα επιτόκια λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας
Η μεγαλύτερη ανησυχία για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής μας πολιτικής είναι -εκτός από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- αναμφίβολα η απρόβλεπτη εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, τονίζει επίσης ο Νάγκελ
Ο Ιωακίμ Νάγκελ
Alpha Bank: Απορροφά την Alpha Συμμετοχών – Συνάντηση Ψάλτη και Ορσέλ με Κυριάκο Μητσοτάκη
Όπως είπε ο κ. Τσιτσιράγκος, η ύπαρξη της εταιρικής δομής των τελευταίων ετών υπαγορεύθηκε από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μιας εποχής διαχείρισης κρίσεων και κεφαλαιακών προκλήσεων για την Alpha Bank.
Alpha Bank 1
Ρούτε: «Άλμα προς τα εμπρός» για το ΝΑΤΟ με δαπάνες 5% του ΑΕΠ των κρατών μελών για την άμυνα
Η υποστήριξη των νατοϊκών συμμάχων προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και επίμονη, τόνισε ο Ρούτε σημείωσε και ότι οι σύμμαχοι θα παράσχουν πάνω από 35 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος
Ο Μαρκ Ρούτε