Οικονομία

Ηλεκτροσόκ! Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

- Οι αυξήσεις αφορούν όλους τους λογαριασμούς ανεξάρτητα από την κατανάλωση
- Οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας θα αυξηθούν και πάλι
- Τρύπα 600 εκατομμυρίων ευρώ θα... κλείσει με χέρι στη τσέπη του καταναλωτή
- Την τελική απόφαση θα πάρει η ΡΑΕ μέσα στις επόμενες ημέρες

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θέλει να βάλουν οι καταναλωτές η ΔΕΗ. Αυτό καθώς ζητά την άμεση αύξηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ οι χρεώσεις αυτές δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2012 με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει απώλειες της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Ουσιαστικά πρόκειται για το κόστος για το ρεύμα των πολυτέκνων, το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, τη διασύνδεση των νησιών κ.α. Ένα επιπλέον κόστος το οποίο κάθε χρόνο η ΔΕΗ πρέπει να ανακτά.
Οι τιμές ωστόσο από το 2012 δεν έχουν αναθεωρηθεί και η ΔΕΗ εμφανίζει μεγάλες ζημιές, ειδικά για την περίοδο του 2015 οπότε είχαν αυξηθεί κατά πολύ οι τιμές του πετρελαίου.
Τώρα ζητά να γίνει αύξηση στους λογαριασμούς ώστε να αρχίσουν να εισρέουν χρήματα από τα χαμένα κέρδη στα ταμεία της.
Την τελική απόφαση θα πάρει η ΡΑΕ και μάλλον θα είναι πολιτική καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι ήδη φουσκωμένοι από χρεώσεις που δεν αφορούν στην κατανάλωση ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το κενό τουλάχιστον πέντε ετών για τις ΥΚΩ θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καλυφθεί και αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Ιταλό ομόλογό του, Adolfo Urso, για την ενίσχυση της συνεργασίας στη βιομηχανική πολιτική, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καινοτομία
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Άλμα στους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street μετά τη συμφωνία Κίνας – ΗΠΑ για αναστολή δασμών
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να αναστείλουν την εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους των τιμωρητικών δασμών και των άλλων μέτρων που έχουν επιβάλει η μία χώρα στην άλλη έως την Τετάρτη
The Wall Street entrance