Οικονομία

Κικίλιας για τουρισμό: Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα το 2023 από τις απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ

Περισσότερους από 1 εκατομμύριο τουρίστες και πολύ πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα αναμένεται να φέρουν στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ, τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Από τις 11 Μαρτίου έρχεται η πρώτη πτήση της Delta από τη Ν. Υόρκη και – προσέξτε- μέχρι τώρα έχουν ήδη ανακοινωθεί 56 πτήσεις την εβδομάδα από ΗΠΑ και Καναδά. Καθώς θα εξελίσσεται ο χειμώνας και η άνοιξη θα προστίθενται και άλλες πτήσεις» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η τελευταία απευθείας πτήση της προηγούμενης σεζόν από ΗΠΑ ήταν στις 10 Γενάρη, που σημαίνει ότι πλέον η Αθήνα υποδέχεται Αμερικανούς ταξιδιώτες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει η πρωτεύουσα στον τουρισμό, ο Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα όλων των ανθρώπων του κλάδου, της πρωτογενούς παραγωγής, του εμπορικού κόσμου και του ΕΟΤ που πραγματοποιεί καμπάνιες 12 μήνες τον χρόνο.

«Ειδικά οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, πρώτον μένουν πολλές ημέρες στην Αθήνα και δεύτερον- όπως μου λένε οι καταστηματάρχες- οι τουρίστες αυτοί είναι high spenders και δεν ρωτούν καν πόσο κάνει κάτι πριν το αγοράσουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό.

Παράλληλα τα προϊόντα από την ελληνική γη καταναλώνονται στα ξενοδοχεία, στα resort και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στηρίζεται μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της μεσαίας τάξης. Επίσης, η κατασκευή, αφού 8 στις 10 επενδύσεις πλέον στη χώρα είναι τουριστικές.

Επενδύσεις σε υποδομές αλλά και σε ξενοδοχεία και resort. Επομένως μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις προβλέψεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο επεσήμανε ότι η εικόνα που υπάρχει από τον αριθμό των προκρατήσεων είναι εξαιρετική με τις επιδόσεις του 2023 να αναμένονται καλύτερες από αυτές του 2022, ειδικά τους πρώτους μήνες, καθώς πέρυσι η παραλλαγή «Όμικρον» και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσαν σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες.

Ωστόσο- παρά τις κρίσεις- με στρατηγική και σκληρή, συλλογική δουλειά, τα ταξιδιωτικά έσοδα του 2022 προσεγγίζουν τα 18 δις ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, ο Υπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για κίνηση τακτικισμού του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η εικόνα λάσπης, πολύ υψηλών τόνων, εκατέρωθεν προσωπικών κατηγοριών, ο τρόπος με τον οποίο η μείζονα αντιπολίτευση θεωρεί ότι θα εργαλειοποιήσει ένα θέμα σε προεκλογικό χρόνο, βγαίνει προς τα έξω, στην κοινωνία και στους πολίτες, και δεν με εκφράζει, δεν με αντιπροσωπεύει.

Είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δε θέλουν να χυθεί φως σε μία πολύ σημαντική και πολύ σοβαρή υπόθεση, στην οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν από έξι μήνες πήρε δύσκολες αποφάσεις και ο ίδιος κίνησε τις διαδικασίες και ως προς την ελληνική δικαιοσύνη και ως προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη διερεύνηση του θέματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πράσινο φως για παράταση της φορο – έκπτωσης έως 16.000 ευρώ σε δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη φορολογική κατοικία τους ή διατηρούν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα
Ακίνητα
Τσιάρας: Το εμβόλιο δεν είναι λύση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Κίνδυνος για τη φέτα και τις εξαγωγές
Ο Υπουργός προειδοποιεί για τις συνέπειες του εμβολιασμού στα ΠΟΠ προϊόντα και ανακοινώνει δέσμη αποζημιώσεων και στήριξης προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Πρόβατα
Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα
Ενδεικτικά, ετησίως διατίθενται: 8,43 εκατ. ευρώ για Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων, 7,2 εκατ. ευρώ για Επενδύσεις Οινοποιητικών Επιχειρήσεων - με επιλέξιμες δαπάνες για αίθουσες έκθεσης και γευσιγνωσίας
Freeze motion of red wine pouring into glass, old cellar interior.
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 οι αιτήσεις μέσω «myΘέρμανση» – Ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και πώς θα καταβληθεί το επίδομα
Hand adjusting the valve knob of heating room radiator temperature thermostat