Οικονομία

“Μαύρη τρύπα” 1,1 δισ στο νέο υπερταμείο!

Ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΕΦΚΑ δηλαδή, ξεκινάει με μείον στο ταμείο του και μάλιστα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα το νέο υπέρ-ταμείο θα ξεκινούσε με τρύπα της τάξης των 3 δισ. ευρώ εάν για ακόμη μια φορά το κράτος δεν έβαζε το χέρι βαθιά στην τσέπη με επιχορήγηση της τάξης των 1,77 δισ.
Όλα αυτά μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον συντάξεις που πρέπει να δωθούν καθώς καθυστερούν ως και 2 με 3 χρόνια και το το κόστος υπολογίζεται στα 3 δισ.
Κάπως έτσι και με την κρατική επιχορήγηση να μένει σε υψηλά επίπεδα το ΔΝΤ επιμένει σε νέες περικοπές συντάξεων, καθώς διαφαίνεται ότι οι όποιες αυξήσεις των εισφορών πέφτουν στο κενό και δεν έχουν αποτέλεσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στα χέρια της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης η βόμβα της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες για το νέο Προϋπολογισμό της ΕΕ
H Ελλάδα θα έχει την προεδρία της ΕΕ κατά τoν Ιούλιο – Δεκέμβριο του 2027, ενώ ο κοινοτικός προϋπολογισμός θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί σε κοινοτικό επίπεδο έως την 31η Δεκεμβρίου 2027
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Lamda development: «Χτίζει» 500 νέες κατοικίες στο Ελληνικό, την ώρα που η κερδοφορία σπάει ρεκόρ
Μετά την αποπληρωμή του πράσινου ομολόγου και τη συμφωνία με τον Όμιλο ΙΟΝ, η εταιρεία ενισχύει το επενδυτικό της αποτύπωμα και καταγράφει ιστορικά υψηλές επιδόσεις σε εμπορικά κέντρα και μαρίνες
Το λογότυπο της Lamda Development