Επιχειρήσεις

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αυξημένα κέρδη στο 9μηνο λόγω της ενισχυμένης επιβατικής κίνησης

Ισχυρή άνοδο σε έσοδα και κέρδη κατέγραψε στο 9μηνο του 2024 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Η βελτίωση σε έσοδα και κέρδη βασίστηκε στην άνοδο της επιβατικής κίνησης στον ΔΑΑ.

Αναλυτικότερα, τα Συνολικά έσοδα και λοιπά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 9,8% το εννεάμηνο του 2024 σε 509,0 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 463,61 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2023. Η σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 13,3% και η επιτυχημένη εμπορική ανάπτυξη συνέβαλαν τόσο στις Αεροπορικές όσο και στις Μη Αεροπορικές Δραστηριότητες.

Όσον αφορά την κερδοφορία, το Προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 339,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16,9% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2023, ως αποτέλεσμα της ισχυρής αύξησης των εσόδων, της επιχειρησιακής αποδοτικότητας και των υψηλού περιθωρίου Προσαρμοσμένου EBITDA (66.8%). Σημειώνεται ότι το προσαρμοσμένο EBITDA υπολογίζεται συμπεριλαμβάνοντας την αρνητική επίπτωση του σταθερού ετήσιου ποσού της Αμοιβής για τη χορήγηση Δικαιωμάτων (15 εκατ. ευρώ ετησίως) και εξαιρώντας την αποζημίωση Covid-19 που εισπράχθηκε το 3ο τρίμηνο του 2023 και αφορά το 2ο εξάμηνο του 2020.

Τα Κέρδη μετά από Φόρους αυξήθηκαν κατά 6,4 εκατ. ευρώ σε 195,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,4% σε σχέση με τα 188,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Alpha Bank εισάγει το πλαίσιο πράσινων ομολόγων με στόχο την επίσπευση των πρωτοβουλιών βιώσιμης χρηματοδότησης
Το νέο Πλαίσιο στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση επενδυτών σε πράσινα ομόλογα παρέχοντας σαφή πορεία για άντληση κεφαλαίων που θα διατίθενται σε έργα με σημαντικά ρητά περιβαλλοντικά οφέλη
Κατάστημα της Alpha Bank
ΣΕΒ: Θετικά αξιολογούν οι επιχειρήσεις την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την δική τους πορεία
Οι μεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση καθώς δεν διαθέτουν ούτε το μέγεθος και τις υποδομές των μεγάλων, ούτε την ευελιξία και την ταχύτητα αντίδρασης των μικρών
Ο Σπύρος Θεοδορώπουλος