Επιχειρήσεις

Ντεμπούτο της Star Bulk στο Euronext Athens: Στα 27,05 ευρώ η τιμή εκκίνησης των μετοχών

Η τιμή αντιστοιχεί στην χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας στον Nasdaq, ύψους 31,21 δολαρίων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα 27,05 ευρώ ορίστηκε η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των 116.071.386 κοινών μετοχών της ναυτιλιακής εταιρείας Star Bulk Carriers στην Κύρια Αγορά του Euronext Athens.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης στο Euronext Athens αντιστοιχεί στην τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της στο Nasdaq Global Select Marketστις 15 Σεπτεμβρίου 2026, ύψους 31,21 δολαρίων, μετά τη μετατροπή του ποσού σε ευρώ με βάση την ισοτιμία αναφοράς ευρώ/δολαρίου που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ίδια ημέρα.

Οι κοινές μετοχές της Star Bulk διαπραγματεύονται στο Euronext Athens με το σύμβολο «SBLK», ενώ ο κωδικός ISIN είναι MHY8162K2046.

Η εισαγωγή του συνόλου των 116.071.386 κοινών μετοχών εντάσσεται στην παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της ναυτιλιακής εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενώ η μετοχή συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο Nasdaq Global Select Market.

star bulk opening bell photo

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Star Bulk Carriers Corp, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε ότι «η δημόσια προσφορά ολοκληρώθηκε με υπερκάλυψη άνω των έξι φορές, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 656 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά διαθέτει το βάθος και την αξιοπιστία για να φιλοξενήσει έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk Carriers Corp., Πέτρος Παππάς, ευχαρίστησε τους νέους μετόχους και έκανε λόγο για ναυτιλιακό οικοσύστημα στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους μετόχους μας που μας εμπιστεύτηκαν και επένδυσαν στην εταιρεία μας. Σήμερα ανοίγουμε τις μετοχές μας στην αγορά της χώρας στην οποία χτίστηκε αυτή η εταιρεία. Αυτό που ξεκινά σήμερα είναι κάτι μεγαλύτερο από εμάς: ένα ναυτιλιακό οικοσύστημα στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Ελπίζω σύντομα να δούμε τις κατάλληλες ναυτιλιακές εταιρείες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς και τη δημιουργία ενός ναυτιλιακού δείκτη στην Euronext Athens».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα