Οικονομία

Moody’s: Νέο “χτύπημα” στην τουρκική οικονομία!

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα στη βαθμίδα B2 από B1 το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα εννέα τουρκικών τραπεζών.

Η υποβάθμιση του οίκου Moody’s αφορά τις τράπεζες Akbank TAS, Alternatifbank A.S., ING Bank A.S. (Turkey), QNB Finansbank AS, T.C. Ziraat Bankasi, Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO και Yapi ve Kredi Bankasi A.S.

Η… αιτιολόγηση του οίκου Moody’s

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, οι υποβαθμίσεις καθοδηγούνται από τη μείωση της οροφής (του αξιόχρεου) των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1 στις 24 Σεπτεμβρίου και δεν αντανακλούν ειδικές σκέψεις για τις τράπεζες. Η προοπτική των αξιολογήσεων παραμένει αρνητική.

«Ψυχρολουσία» από Μoody’s! Διατηρεί την Ελλάδα στάσιμη στο «Β3»

Η μείωση της οροφής αντανακλά την άποψη του Moody’s ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης για την αποτροπή ανάληψης καταθέσεων σε ξένο νόμισμα, προκειμένου να διατηρηθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά Κινέζων αγοραστών ιρανικού πετρελαίου
Αμερικανοί και Ιρανοί, εχθροί τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, άρχισαν στις 12 Απριλίου συνομιλίες για το ακανθώδες θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με τη διαμεσολάβηση του Ομάν
Παραγωγή πετρελαίου