Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο κορονοϊός ακύρωσε και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο κορονοϊός ακύρωσε και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Το Φόρουμ του Νταβός ή Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, το οποίο επρόκειτο φέτος να διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη, ακυρώθηκε, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο θα γίνει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο ακριβής χρόνος και τόπος θα καθοριστούν αργότερα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Δυστυχώς, οι τραγικές περιστάσεις που εξελίσσονται σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, η αβεβαιότητα όσον αφορά τα ταξίδια, οι διαφορετικές ταχύτητες στις εκστρατείες ανοσοποίησης και η αβεβαιότητα όσον αφορά τις νέες παραλλαγές (του SARS-CoV-2) συνδυαστικά καθιστούν αδύνατη τη διεθνή συνάντηση ηγετικών στελεχών των επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων και της κοινωνίας των πολιτών απ’ όλον τον κόσμο, στην κλίμακα που σχεδιάζαμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Το Φόρουμ, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει στα μέσα Μαΐου στη Σιγκαπούρη, είχε ήδη αναβληθεί μία φορά, αφού προηγουμένως ακυρώθηκε η καθιερωμένη, ετήσια διεξαγωγή του στο Νταβός της Ελβετίας.

Τις τελευταίες ημέρες η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που έχει επιβάλει μέχρι τώρα, αφότου ήρε το lockdown. Το υπουργείο Εμπορίου της πόλης-κράτους ανέφερε ότι «αντιλαμβάνεται πλήρως τις προκλήσεις που προκαλεί η συνεχιζόμενη πανδημία», ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με μια συνάντηση ηγετών απ’ όλον τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις