Οικονομία

ΟΑΕΔ: Από την Δευτέρα η ανανέωση των δελτίων ανεργίας

Από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ θα μπορούν να προσέρχονται και στις υπηρεσίες ΚΠΑ2 για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας τους, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ βάζει μπροστά δύο προγράμματα για μακροχρόνια άνεργους. Τα προγράμματα αφορούν σε επιδότηση του 50% του μισθού και έως 500 ευρώ τον μήνα, χωρίς τις δεσμεύσεις που ισχύουν για τις προσλήψεις άλλων ανέργων.

Το πρώτο πρόγραμμα προϋπολογισμού 25 εκατ. για 5.000 ανέργους, έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. (2017 – 2019), απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 άτομα και προβλέπει 12μηνη επιδότηση μισθού χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού τρεις μήνες μετά αν προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος. Αν η επιχείρηση ζητήσει επέκταση της επιχορήγησης, αυτή θα είναι για επιπλέον 9 μήνες με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για ακόμη 3 μήνες. Για την πρόσληψη ατόμου άνω των 50 ετών – άνεργου για 6 μήνες, η επιχορήγηση θα είναι για 9 μήνες με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για άλλους 3 μήνες.

Το δεύτερο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, είναι για 10.000 θέσεις ανέργων σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων. Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις μόνο ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή αίτησης και θα μπορούν να επιδοτηθούν για 12 μήνες χωρίς καμία δέσμευση αν προσλάβουν μακροχρόνια άνεργο (αν ζητήσουν επέκταση, αυτή θα είναι για ακόμη 9 μήνες δηλ, συνολικά για 21 μήνες αλλά με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για άλλους 3 μήνες).

Αν προσλάβουν μη μακροχρόνια (αλλά άνω των 3 μηνών) άνεργο θα επιδοτούνται για 9 μήνες με υποχρέωση δέσμευσης διατήρησης του προσωπικού χωρίς επιχορήγηση για άλλους 3 μήνες. Εφόσον, όμως, ζητήσουν επέκταση του προγράμματος για άλλους 9 μήνες (δηλαδή συνολικά για 18 μήνες) θα πρέπει να μην απολύσουν κανέναν για 6 ακόμη μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ρούτε: «Άλμα προς τα εμπρός» για το ΝΑΤΟ με δαπάνες 5% του ΑΕΠ των κρατών μελών για την άμυνα
Η υποστήριξη των νατοϊκών συμμάχων προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και επίμονη, τόνισε ο Ρούτε σημείωσε και ότι οι σύμμαχοι θα παράσχουν πάνω από 35 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος
Ο Μαρκ Ρούτε
Χαμηλότερα βλέπει την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος το ΚΕΠΕ: Στο 2,2% έναντι 2,3% που προβλέπει την Κομισιόν
Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα διαθέσιμα δεδομένα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2025 και, επομένως, αντανακλά τη δυναμική της οικονομίας πριν την πρόσφατη κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή
Euro banknotes with stock market chart graph for currency exchange and global trade forex concept