Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Porto Carras: Μένει μόνο το ύψος του τιμήματος για να περάσει στα χέρια Σαββίδη

Porto Carras: Μένει μόνο το ύψος του τιμήματος για να περάσει στα χέρια Σαββίδη

Στο ύψος του τιμήματος, που αποτελεί και το σημαντικότερο στάδιο για την ολοκλήρωση του deal, βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της οικογένειας Στέγγου και του Ιβάν Σαββίδη για την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πλευρά Στέγγου έχει αποτιμήσει το τουριστικό συγκρότημα στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ ο επενδυτής είναι διατεθειμένος να προσφέρει περίπου τα μισά απ’ αυτά.

Ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζουν κανονικά να διεξάγονται και μάλιστα σε καλό κλίμα. Έτσι, εκτιμάται ότι, η μεταβίβαση των μετοχών θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο, με προοπτική η διαδικασία της πώλησης να ολοκληρωθεί σε 4 με 6 μήνες. Στη συνέχεια, το πιθανότερο είναι ότι το ξενοδοχείο θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστό για κάποιο διάστημα, έως ότου ολοκληρωθούν εργασίες ανακατασκευής. Με την απόκτηση του Porto Carras Grand Resort, o ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ενισχύει την παρουσία του στον τουριστικό τομέα, καθώς μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αποκτήσει και τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα, γήπεδα γκολφ, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας, καθώς και το οινοποιείο και το καζίνο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει ήδη αρχίσει να χαράσσει σχέδια προβολής και προώθησης για το ιδιαίτερο και βραβευμένο κρασί που παράγεται στους αμπελώνες του Πόρτο Καρράς. Επιπλέον, ο ίδιος, ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει τη δυνατότητα ανέγερσης κατοικιών, εντός της έκτασης, με σκοπό την πώλησή τους σε τρίτους. Υπενθυμίζεται, ότι, στο πλαίσιο του νόμου που ψηφίστηκε για τις τουριστικές κατοικίες, η διοίκηση διατηρεί σε ισχύ την πρόθεσή της για την ανέγερση 516 κατοικιών, λαμβάνοντας τη σχετική άδεια από την Πολεοδομία Πολυγύρου το Σεπτέμβριο του 2009. Όσον αφορά το Porto Carras Grand Resort, κατά καιρούς η διοίκηση Στέγγου είχε δεχθεί προτάσεις για εξαγορά του συγκροτήματος.

Μόλις ολοκληρωθεί το deal, ο μεγαλοεπιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας Ιβάν; Σαββίδης, θα διαθέτει δύο τουριστικά συγκροτήματα στη Χαλκιδική, καθώς στο παρελθόν είχε αποκτήσει μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, μια έκταση – φιλέτο, 320 στρεμμάτων, όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστούν κατοικίες και να αποκατασταθεί το ξενοδοχείο Ξενία, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης. Η εν λόγω έκταση βρίσκεται στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, για την οποία ο ομογενής επιχειρηματίας είχε διαθέσει το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις