Η ελληνική κυβέρνηση τήρησε την προθεσμία αποπληρωμής της πρώτης δόσης, 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αναφέρει το Reuters, που επικαλείται κυβερνητική πηγή.
Όμως το πρακτορείο Reuters έσπευσε να κάνει μία αναφορά – προειδοποίηση που σχετίζεται ευθέως με το πρόβλημα ρευστότητας.
”Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ αυτόν τον μήνα, τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η κυβέρνησή του έχει δηλώσει πως θα κάνει τις πληρωμές, αλλά υπάρχει εντεινόμενη αβεβαιότητα για τη θέση ρευστότητας της χώρας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ η στήριξη από Ε.Ε./ΔΝΤ έχει παγώσει έως ότου η Αθήνα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί”.
Πηγή Ναυτεμπορική