Οικονομία

Ρευστό το κλίμα στο Χρηματιστήριο για να κλείσει ανοδικά

Με μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω υψηλής μεταβλητότητας και με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 826,04 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%.

Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 27 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 828,78 μονάδες (+0,72%) και κατώτερη τιμή στις 802,10 μονάδες (-2,53%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 83,982 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε ισχυρή άνοδο σε ποσοστό 3,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+8,59%), της ΕΥΔΑΠ (+5,00%), της Aegean Airlines (+2,67%), της Folli Follie (+2,23%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,87%), του ΟΤΕ (+1,85%), της Coca Cola HBC (+1,67%), του ΟΛΠ (+1,43%) και του ΟΠΑΠ (+1,26%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Viohalco (-9,13%), της ΕΧΑΕ (-3,28%), της ΔΕΗ (-3,17%), της Jumbo (-2,50%), των ΕΛΠΕ (-2,48%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,26%), της Μυτιληναίος (-1,63%), της Εθνικής (-1,60%) και της MIG (-1,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+2,46%), του Εμπορίου (+2,22%), των Ταξιδιών (+1,95%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,85%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης(-10,00%), των Ασφαλειών (-4,83%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,94%).

Ανοδικά κινήθηκαν 68 μετοχές, 49 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σιδενόρ+29,49%, CPI+25,00%, Lavipharm+20,00%, ΝΕΛ+20,00% και Τηλέτυπος+20,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γιουρομπρόκερς-18,18%, Audiovisual-10,00%, Ναυτεμπορική -9,92%, Εβροφάρμα -9,78% και Viohalco-9,13%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δασμοί: Προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ – «Ναι» στην παράταση αναστολής των αντιμέτρων
Οι υπουργοί υποστήριξαν ευρέως την παράταση της αναστολής της πρώτης σειράς αντιμέτρων της ΕΕ από τις 15 Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου
European Union flags
ΕΕ: Έρχονται αντίποινα σε αμερικανικές εξαγωγές 72 δισ. ευρώ – Με «απαγόρευση εμπορίου» ισοδυναμούν δασμοί 30% δηλώνει ο Σέφκοβιτς
Οι προετοιμασίες για τα ευρωπαϊκά αντίποινα περιλαμβάνουν έναν κατάλογο βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ - Aπώλειες 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα στις γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από δασμούς 30%
Ο Κοινοτικός Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς