Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σταϊκούρας: Συνάντηση με τους διαχειριστές απαιτήσεων από «κόκκινα» δάνεια

Σταϊκούρας: Συνάντηση με τους διαχειριστές απαιτήσεων από «κόκκινα» δάνεια

Μετά την οργισμένη επιστολή του Χρήστου Σταϊκούρα προς τις τράπεζες για τα δάνεια των πολιτών ο υπουργός Οικονομικών έκανε άλλη μια κίνηση. Είχε συνάντηση με την Ένωση Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας και οι εκπρόσωποι της Ένωσης συζήτησαν «βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες» σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα.

«Να καταλάβουν ότι οι servicers δεν είναι τα σκιάχτρα αλλά και ο πολίτης να ξέρει ποιος είναι αυτός με τον οποίο συνομιλεί, όχι μόνο μια επιστολή που έχει πάρει στα χέρια του» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα επισημάνθηκε στην Ενωση να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία με τους δανειολήπτες για τη ρύθμιση των δανείων ώστε τα ακίνητά τους να μην καταλήξουν σε τρίτους.

Click4more: Οργισμένη επιστολή Σταϊκούρα σε τράπεζες

Όπως ανέφεραν πηγές της Ένωσης, «σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του ή να κλείσουμε επιχειρήσεις. Αντίθετα στόχος μας είναι να κάνουμε τα δάνεια που είναι κόκκινα να τα κάνουμε ενήμερα. Οι πλειστηριασμοί είναι η έσχατη λύση». Τόνισαν επίσης πως «έχουμε την τεχνογνωσία να βοηθήσουμε τους δανειολήπτες. Αυτό συζητήσαμε με τον υπουργό, την καλύτερη επικοινωνία, τις βέλτιστες πρακτικές».

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε πολύ στην ανάγκη να αισθανθεί ο πολίτης ότι οι διαχειριστές δανείων είναι κοντά στον πολίτη. Να ξέρουν δηλαδή με ποιον μιλάνε και να μην υπάρχει απρόσωπη επαφή.

Να επισημανθεί ο κλάδος των Διαχειριστών Δανείων περιλαμβάνει 23 διαχειριστές, εκ τα ων οποίων όμως μόλις έξι-επτά είναι ενεργοί αυτή τη στιγμή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις