Οικονομία

Στουρνάρας: Να ξεκαθαρίσουμε τους όρους της εποπτείας και την προληπτική γραμμή

Στο ενδεχόμενο να χρειαστεί προληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ξανά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Ζήτησε να διευκρινιστεί αν θα χρειαστεί καθώς και το ποιοι θα είναι οι όροι της εποπτείας μετά το τέλος του προγράμματος.

Σε ομιλία του την Πέμπτη (29.03.2018) ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστούν οι όροι της εποπτείας την οποία θα υφίσταται η χώρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το ίδιο αναγκαίο, είπε, είναι να διευκρινιστεί το κατά πόσο θα υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης.

Υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρχει προληπτική γραμμή για τη χώρα, καθώς, όπως είπε, μία τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε στην ομαλή χρηματοδότηση των τραπεζών από τις αγορές με δεδομένη την χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2% το 2018

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας. Προέβλεψε ότι θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό που ενδεχομένως θα υπερβεί το 2%.

Κατά τον Γιάννη Στουρνάρα, οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές κατά τρόπο διατηρήσιμο μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου τον Αύγουστο.

Αναφορικά με τα capital controls υποστήριξε ότι θα πρέπει να αρθούν πλήρως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
H ΕΕ καλεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ
Το επίσημο ανακοινωθέν αναφέρει πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να συντονίσουν μεταξύ τους την εφαρμογή των σχετικών δεσμεύσεων» που ανέλαβαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αερομαχητικό
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Στο τραπέζι η ίδρυση ενός «Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου»
Η Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε το ερώτημα εάν εμείς ως Ευρώπη δεν πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο εμπορικού οργανισμού που σταδιακά θα αντικαταστήσει αυτό που δεν έχουμε πλέον με τον ΠΟΕ
European Union flags 1