Οικονομία

Βυθίστηκε η χρηματιστηριακή αγορά – Στα “Τάρταρα” οι μετοχές των τραπεζών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 752,65 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 6,92%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75,72 εκατ. ευρώ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 “Βυθίσθηκε” η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που προκάλεσε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς φοβούνται επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 8,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 7,12% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 5,40%.

Με απώλειες έκλεισαν όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του Τ.Τ (-16,11%), της Εθνικής (-14,53%), της Eurobank (-11,76%) και της Alpha Bank (-11,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+1,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-11,30%), των ταξιδιών (-11,13%) και της Υγείας (-10,03%).

Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 119 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +30,00%, MIG Real Estate +29,50%, Γ.Ε. Δημητρίου +26,51% και Ακρίτας +20,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Spider -29,93%, Imperio -26,53%, Αφοί Κορδέλλου -23,40% και Μοχλός -21,15%.

Ρίχνουμε όλα τα Χρηματιστήρια και το ευρώ

Tο Λονδίνο είναι στο -2,39%, η Φραγκφούρτη στο -3,82% και το Παρίσι στο -4,36% ενώ το ευρώ υποχωρεί στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στα 1,36740.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΔΕΘ 2026: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 2,2 δισ. ευρώ το 2027 – Όλες οι παρεμβάσεις για επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους, οικογένειες, ενοικιαστές
Κουμπαράς αποταμίευσης για τα παιδιά, μειώσεις φόρων και εισφορών, αυξήσεις για μισθωτούς και δημοσίους υπαλλήλους, νέες παρεμβάσεις για συνταξιούχους, αγρότες, οικογένειες, στέγαση και ηλεκτρικό ρεύμα
Money interest rate increase concept, percentage commission credit. Grow up stock risk management. Bank policy price raise. Businessman with coin, calculate high percentage of company profit dividend