Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χρεοκοπία 4 μήνες μετά την άφιξη της στην Ελλάδα για την Excite Holidays

Χρεοκοπία 4 μήνες μετά την άφιξη της στην Ελλάδα για την Excite Holidays

Στα χνάρια της Thomas Cook, ένας ακόμα τουριστικός πράκτορας, η αυστραλιανή Excite Holidays, των Γιώργου Παπαϊωάννου και Νίκου Σταυρόπουλου, κήρυξε πτώχευση, αναλαμβάνοντας πλέον το ρόλο του διαχειριστή, η διεθνής εταιρία οικονομικών υπηρεσιών KPMG.

Αποτελώντας ένα βασικό προμηθευτή τουριστικών υπηρεσιών, του διαδικτύου, η  Excite Holidays, αρχικά «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας, στα τέλη του 2019.

Συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου, εν μέσω εορτών, – στο peak δηλαδή των κρατήσεων  – η Excite Holidays έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι «το σύστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα, που επηρεάζει τις κρατήσεις».

Πλέον, η σελίδα έπαψε να λειτουργεί οριστικά, υποδεικνύοντας στους πελάτες της, να στέλνουν τις ερωτήσεις τους με email, στην διαχειρίστρια εταιρεία, την KPMG.

Χρεοκόπησε 4 μήνες, μετά την άφιξη της στην Ελλάδα

Με έδρα την Αυστραλία, η Excite Holidays διαθέτει γραφεία σε πολλές πόλεις του κόσμου, ενώ στην ελληνική αγορά «εισήλθε» μόλις πριν από 4 μήνες.  Με αφορμή δε, τα εγκαίνια των γραφείων της, το Σεπτέμβριο του 2019, οι ιδρυτές της, τόνιζαν ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι που κατάφεραν μετά από 17 χρόνια δράσης, να ανοίξουν γραφείο και στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν τον Έλληνα τουριστικό πράκτορα «με πολύ καλές τιμές και εξαίρετες υπηρεσίες» όπως έλεγαν.

Μιλώντας δε, προς τους εκπροσώπους του Τύπου και τους τουριστικούς τους συνεργάτες, οι Ελληνοαυστραλοί ιδρυτές της εταιρείας, έλεγαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι τα συμβόλαια που είχε συνάψει η Excite Holidays, ξεπερνούν τα 400.000 σε όλο τον κόσμο. Μεγάλη δραστηριότητα είχε δε αναπτύξει η εταιρεία στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ευρώπη, την Ελλάδα, και στις κυριότερες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ, όπως έλεγαν οι Γ. Παπαϊωάννου και Ν. Σταυρόπουλος «η εταιρεία αποτελεί το νούμερο ένα στην Αυστραλία και το Μπαλί της Ινδονησίας» δύο από τους αγαπημένους τους τουριστικούς προορισμούς. Επίσης, η πλατφόρμα διέθετε πάνω από 100.000 δραστηριότητες, και 1.250 transfers σε πάνω από 100 χώρες, ενώ λειτουργεί με υπηρεσία B2B, δηλαδή απευθύνεται μόνο σε τουριστικά γραφεία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις