Χρηστικά

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Παράθυρo» Τσάπαλου για παρέμβαση μείωσης των τιμών

Για το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης για την μείωση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία παραμένουν σε υψηλές τιμές, μίλησε σήμερα (21.6.2024) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Φτάνοντας λοιπόν στην περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης και με το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να παραμένει τσουχτερό, ο Όμηρος Τσάπαλος, ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση του οικονομικού επιτελείου εκεί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις μείωσης τιμών.

«Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών και στα ακτοπλοϊκά αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το τουριστικό προϊόν και κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάπαλος.

«Θυμάστε πέρσι, τέτοια εποχή είχαμε παρέμβει με κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να μειώσουν τα κόμιστρα και πράγματι απέδωσε το συγκεκριμένο μέτρο έστω και για δύο τρεις μήνες μέσα στο καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου. Το ίδιο θα παρακολουθούμε και φέτος και θα πράξουμε εφόσον χρειαστεί», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υποικ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» στη Σαντορίνη: Πρόστιμα από την ΑΑΔΕ ύψους 14.140 ευρώ
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν την Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό
Φωτογραφία της ΑΑΔΕ 8