Χρηστικά

Ρυθμίσεις φορολογικών χρεών: «Κούρεμα» του ύψους των δόσεων φέρνει το αναδρομικό πάγωμα των επιτοκίων από 1η Απριλίου 

«Πίστωση» στις επόμενες δόσεις της ρύθμισης οφειλών θα λάβουν οι οφειλέτες που εντάχθηκαν σε αυτήν μετά την 1η Απριλίου και πριν τη έναρξη ισχύος του παγώματος των επιτοκίων επί των φορολογικών οφειλών που ενέταξαν στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές του newsit.gr στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), με την τροπολογία του οικονομικού επιτελείου για «πάγωμα» του επιτοκίου της πάγιας ρύθμισης φορολογικών οφειλών με αναδρομική ισχύ από 1η Απριλίου 2024, οι οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου (και επιβαρύνθηκαν με το αυξημένα επιτόκια) θα δουν αναδρομικό επαναϋπολογισμό και κούρεμα (κατά το ποσό της επιπλέον επιβάρυνσης του επιτοκίου) των επόμενων δόσεων που επιβαρύνθηκαν πάνω τους.

Ο επαναϋπολογισμός θα γίνει με βάση το «παγωμένο» επιτόκιο, στα επίπεδα που ήταν στις 31 Μαρτίου 2024. Το νέο, μειωμένο δοσολόγιο θα αφορά το διάστημα έως τις 31 Μαρτίου 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κόμβο για μεταφορά και υγροποίηση διοξειδίου του άνθρακα με επενδύσεις άνω των 4 δισ. ευρώ
Τα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές αυτής της νέας δραστηριότητας, που ανοίγει νέους δρόμους για την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Διαχείριση των Βιομηχανικών Εκπομπών
Large LNG storage tanks
Επιθεώρηση Εργασίας: Έλεγχοι ρεκόρ και ψηφιακά εργαλεία ενόψει Χριστουγέννων
Σε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, οι Επιθεωρητές Εργασίας θα παρεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες
Επιθεώρηση Εργασίας: Έλεγχοι ρεκόρ και ψηφιακά εργαλεία ενόψει Χριστουγέννων