Χρηστικά

Συντάξεις Απριλίου: Πριν από τις 25 Μαρτίου οι πληρωμές για τους μη μισθωτούς

Οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις του μήνα Απρίλιου από τα ταμεία των μη μισθωτών πριν από την αργία της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Παρόλα αυτά η αργία δεν φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μισθωτούς, ως αποτέλεσμα να μεσολαβούν αρκετές μέρες μεταξύ των δύο πληρωμών.

Εντωμεταξύ, το προσεχές διάστημα κατατίθεται στη Βουλή η διάταξη για την αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσης για περίπου 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι το 2023 απέκτησαν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.

Οι πληρωμές συντάξεων του Απριλίου διαμορφώνονται ως εξής:

Τρίτη 26/3 (ΑΤΜ απόγευμα 22/3)

Κύριες: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ & συντάξεις από 1/1/2017 και μετά

Επικουρικές: ιδιωτικού τομέα

Πέμπτη 28/3 (ΑΤΜ απόγευμα 27/3)

– Κύριες: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Πέμπτη 28/3 (ΑΤΜ απόγευμα 27/3)

Δημόσιο: κύριες & επικουρικές

Σε ό,τι αφορά στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ικανοποιητική κρίνεται η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων. Έχοντας καλύψει το 50% της «διαδρομής», η χώρα μας έχει ολοκληρώσει το 40% όλων των οροσήμων του Σχεδίου λαμβάνοντας περίπου 16 δισ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
ΦΠΑ: Μηνιαία δήλωση για 5.000 νεοσύστατες επιχειρήσεις στο τέλος Μαΐου – Στόχος οι «εξαφανισμένοι έμποροι»
Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι νέοι επαγγελματίες που έκαναν έναρξη εργασιών τον Απρίλιο και τηρούν απλογραφικά βιβλία, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εντάσσονται υποχρεωτικά στο νέο μηνιαίο σύστημα υποβολής δηλώσεων
Digital technology, internet network connection, big data