Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

15 ανθρώπινα μέλη που κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν

15 ανθρώπινα μέλη που κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν

Ξεχάστε τρίχες, δάχτυλα ποδιών και άλλα 13 μέλη ανθρώπων και ζώων! Δείτε πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε δεκαετίες από σήμερα…

Αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη όλα τα ανθρώπινα μέλη του, κάνεις λάθος! Και όμως, ενώ κάποια όργανα είναι ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, υπάρχουν άλλα που είναι περιττά και άχρηστα.

Σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου, τα όντα λειτουργούν με βάση τη φυσική επιλογή. Η φυσική επιλογή είναι η διαδικασία εξέλιξης των ειδών μέσω της οποίας οι οργανισμοί που είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στο περιβάλλον αφήνουν περισσότερους απογόνους από εκείνους που είναι λιγότερο προσαρμοσμένοι.

Έτσι, ένα μεμονωμένο άτομο μπορεί να παρουσιάσει ένα, το πολύ, νέο χαρακτηριστικό είτε λόγω μεταβολής του γενετικού υλικού του (μετάλλαξη) είτε λόγω της επίδρασης του περιβάλλοντός του (επίκτητο γνώρισμα). Αντιθέτως, ένα ανθρώπινο μέλος που δεν χρησιμοποιείται, αχρηστεύει και παύει να αναπαράγεται.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν βγάζουν πια φρονιμίτες, αφού η χρήση τους δεν είναι πλέον απαραίτητη σε σχέση με αυτή που έκαναν οι πρωτόγονοι.

Με την ίδια λογική, σήμερα υπάρχουν μέλη του ανθρώπινου σώματος που δεν χρησιμοποιούνται και άρα, σε πολλά χρόνια από τώρα, δεν θα αναπαράγονται. Οι άνθρωποι θα πάψουν να έχουν αυτά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, κάνοντας την μορφή τους να μοιάζει περίεργη σε εμάς, σήμερα. Έρευνα του Bright Side εικάζει πώς θα είναι οι άνθρωποι σε δεκαετίες από σήμερα.

Ξεχάστε τρίχες, δάχτυλα ποδιών και άλλα 13 μέλη ανθρώπων και ζώων! Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: BRIGHT SIDE

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις