Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αερόσακοι και “μαύρο κουτί” και για ποδηλάτες!

Αερόσακοι και “μαύρο κουτί” και για ποδηλάτες!

Τώρα υπάρχει τρόπος να προστατεύονται οι ποδηλάτες με τη χρήση αερόσακων! Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργούν.

Ποιο κράνος; Σουηδική εταιρεία δημιούργησε ένα κολάρο το οποίο προστατεύει με αερόσακο τους ποδηλάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Με ένα τράνταγμα, από το κολάρο Hövding φουσκώνει μέσα σε 0,1 δευτερόλεπτο, αερόσακος και περικλείει το κεφάλι του ποδηλάτη, προστατεύοντας τον από τραυματισμό. Το φούσκωμά του γίνεται με ήλιο, μόνο σε περιπτώσεις που θα ανιχνευθεί κάποια μη φυσιολογική κίνηση του κεφαλιού όπως ατυχήματα, πτώσεις κτλ. Είναι αδιάβροχο, πιο λεπτό και πιο απαλό από ένα παραδοσιακό κράνος, για αυτό αποτελεί την ιδανική λύση προστασίας.

Επινοήθηκε από την Anna Haupt και την Terese Alstin στη Σουηδία το 2005 μετά από επτά ολόκληρα χρόνια έρευνας και ελέγχων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε αερόσακος περιλαμβάνει ένα μικρό “μαύρο κουτί”, το οποίο καταγράφει δεδομένα διάρκειας 10 δευτερολέπτων ακριβώς πριν το ατύχημα.

Σύμφωνα με έρευνα φοιτητών του Stanford University της Καλιφόρνια, ο αερόσακος προστατεύει 8 φορές περισσότερο τον ποδηλάτη από ένα παραδοσιακό κράνος. Πολλοί είναι ωστόσο εκείνοι που επικρίνουν την τιμή του καθώς δεν είναι καθόλου φιλική προς τον πελάτη αγγίζοντας τα 399 δολάρια.

Μάλιστα, συνίσταται η χρήση να είναι για μία φορά, δηλαδή σε περίπτωση που φουσκώσει ο αερόσακος να μη χρησιμοποιηθεί ξανά, ενώ προσφέρουν έκπτωση στην αγορά νέου Hövding, αν επιστραφεί ένα ήδη χρησιμοποιημένο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: INSIDER

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις