Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άφησε φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα για 2 χρόνια. Το αποτέλεσμα δεν το περίμενε κανείς

Άφησε φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα για 2 χρόνια. Το αποτέλεσμα δεν το περίμενε κανείς

Καλλιτέχνης είχε την ιδέα να αφήσει ένα παλιό φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα για δύο ολόκληρα χρόνια. Όταν το έβγαλε στην στεριά, ήταν κάτασπρο και έλαμπε σαν να είχε διαμάντια.

Καλλιτέχνης σκαρφίστηκε μια πρωτότυπη ιδέα! Άφησε ένα παλιό φόρεμα στην Νεκρά Θάλασσα για δύο ολόκληρα χρόνια. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει…

Το φόρεμα κρατιόταν για δύο χρόνια από σπάγγους σε κάποιο αλμυρό σημείο της Νεκράς Θάλασσας. Χάρη στη μεγάλη ποσότητα αλατιού, το φόρεμα έγινε με τα χρόνια, κάτασπρο. Όταν η ειδική ομάδα μαζί με τον καλλιτέχνη το ανέσυραν από τη λίμνη, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το φόρεμα ήταν σαν να έχει διαμάντια γιατί το αλάτι, έλαμπε στον ήλιο!

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρή θάλασσα ονομάζεται η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η ονομασία της λίμνης ως Νεκρά θάλασσα όπως την αναφέρει και ο Παυσανίας, οφείλεται στη υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανείς μικροσκοπικός οργανισμός. Περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας.

Δείτε το βίντεο με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε